More


  Să fie ţara îmbătrânită?

  - Advertisement -

  Cum să nu te simţi obosit, ba chiar foarte obosit, când în jurul tău totul duce spre oboseală şi ţara-i atât de obosită! O să vă întrebaţi de ce? Simplu. De atâta vreme numai tracasări, impuneri, restricţii, oprelişti de tot felul la adresa acestei ţări, de parcă, am fi nişte răufăcători, hoţi, bandiţi la “drumul mare” şi mai ales mici infractori, obiectul muncii unei categorii de oameni despre care nimeni nu vorbeşte laudativ, Trist, dar adevărat!

  Am ajuns o masă mare de oameni care nu ştiu exact cine sunt, dar ştiu bine că trăiesc într-o ţară bolnavă, iar “aleşii” nu caută leac de vindecare (n-o fac nici pentru ei, că… ocolesc “problema” precum au ocolit şcoala). Au ocolit mulţi şcoala, dar, dacă stai să-i analizezi, majoritatea o duc bine sau foarte bine!

  Te întrebi de unde şi cine le permite? Simplu: Legea! Suntem un popor atât de sărac încât nici nu mai visăm frumos, pentru că inima celor cinstiţi şi harnici este mereu sfâşiată de griji pentru copii, pentru ziua de mâine! Practic, oamenii nu mai au nici amintiri, prăbuşite de “astea-s bancuri comuniste!”. Omul spune simplu: toate mă dor! Dar durerea mare este cea sufletească, atunci când vede că tot ce a fost bun în relaţiile interumane s-a prăbuşit! Viruşii din mintea “aleşilor” sunt cei mai periculoşi, făcând ca sentimentul ce alungă frica de epidemie – iubirea, treptat să fie exilat.

  Oamenii au devenit distanţi, chiar prin lege, au devenit reci, fără zâmbet, fără mimică, fără glas!Masca acoperă totul, cel mai important la un om, lucru ce-l caracterizează la prima vedere – fizionomia, privirea, zâmbetul şi chiar glasul! Acum, prin ordin, acestea nu mai sunt!

  Suntem trişti într-o ţară atât de tristă, în care este greu să mai respiri, o ţară suferindă, neauzită de nimeni. Suntem un popor învis pentru că ţara se lasă mereu învinsă şi devenim sclavi la noi acasă. Ne vindem pământul străinilor şi “aleşilor” nu le pasă! Ne stâlcim limba, tonul dându-l “aleşii” care cred ca dau lecţii prin “discursurile lor”. Culmea, toţi spun “sunt bucuros pentru,, suntem fericiţi pentru…”.

  E adevărat că suntem “bucuroşi” când vedem un petec de asfalt sau apă şi WC în şcoală! Astea au ajuns “fericiri” şi oamenii se mulţumesc. Banii poporului nu sunt bine dirijaţi, iar cei ce fac acest lucru se ocupă de politică, de luptă împotriva fratelui pentru ciolan!
  Oamenii mor şi ei se ceartă pentru ciolanul mare! Oamenii se satură şi treptat pleacă!Au plecat mulţi, dar n-au luat şi casa părintească şi nici biserica lor sau cimitirul. Au lăsat pământul care, treptat, nu va mai fi al nostru!

  Îmi vin în minte cuvintele lui Tudor Arghezi, care ne călăuzesc pe cei dornici de o viaţă omenească: “Orice viaţă de om începe de mai multe ori!”.
  S-o începem şi noi acum, ca lumea!

  Teodor Curpaş  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img