More


  Suntem sau nu aproape de Dumnezeu?

  - Advertisement -

  Aceasta este întrebarea pe care mi-am adresat-o în ultimul timp şi am adresat-o şi invitaţilor mei – cei trei distinşi preoţi de la Glasul Bisericii – emisiune realizată la frumoasa catedrală din Tăşnad (părintele protopop Marian Crainic, părintele Vasile Perşe şi părintele Viorel Paşca).
  Le mulţumesc pentru informaţiile preţioase oferite, pentru curajul lor şi mai ales pentru faptul că înţeleg situaţia fiecărui om în această perioadă de pandemie, de restricţii şi oprelişti de tot felul. Oricum, ne punem cu toţii întrebarea, dacă Dumnezeu ne încearcă sau ne pedepseşte cu acest “coronavirus”, atât de mârşav şi de neiertător, mai ales că “nu-şi găseşte leacul!”
  Un lucru este cert: Noi, oamenii suntem cea mai mare creaţie a lui Dumnezeu şi suntem iubiţi de El, aşa că, de la El, primim ajutor în orice situţie grea am fi. Acum îi vedem şi pe aleşii noştri, de sus şi până jos, că, în situaţii grele se gândesc şi-l imploră pe Dumnezeu să-i ajute, iar El coboară şi-şi odihneşte braţul pe umărul lor, ajutându-i să învingă obstacolele ivite.
  Oare ştiu aceştia şi mulţi alţii să-i mulţumească? Daniel Apan a încercat să mă întărească în credinţa mea, dar şi-a dat seama că eu sunt un credincios ortodox total.
  Voi spicui din rugăciune trimisă de el:

  “Preaiubite Isuse, îţi cer iertare pentru toate păcatele mele, pentru suferinţele şi jignirile pe care le-am provocat altora. Mă rog cu umilinţă pentru harurile prin care să pot evita să Te mai rănesc şi, după Voia Ta, să ofer o penitenţă. Eu Te implor şi pentru iertarea păcatelor pe care le-aş putea face în viitor şi care-ţi vor provoca durere şi suferinţă. Ia-mă cu Tine în Noua Eră de Pace, pentru ca şi eu să devin parte a Familiei Tale, pentru eternitate. Te iubesc, Isuse. Am nevoie de tine, Isuse. Te cinstesc pe Tine, Isuse, şi tot ce Te reprezintă. Ajută-mă, Isuse, să fiu demn de a intra în Împărăţia Ta. Amin. ”

  E adevărat că tot ce se întâmplă cu noi în această perioadă este o avertizare, pe care o simţim cu toţii.
  Simţim că oameni din jurul nostru s-au transformat în mai răi, mai egoişti, mai puţin săritori în a-şi ajuta aaproapele: Oare de ce? Nu se gândesc la judecata de apoi? Se aşteaptă semne că Iisus va reveni, mai ales că ştie cât de aşteptat este! Şi ateii vor fi convinşi că nu-i o iluzie globală!
  Acum, cu toţii trăim o frică şi ne facem că nu este, dar, în interiorul nostru o simţim şi nu-i ştim rădăcinile.
  Singurul sentiment ce învinge frica este iubirea! Iubirea pentru Dumnezeu ne călăuzeşte spre bine, spre transformarea noastră în mai buni, mai trainici şi mai umani!
  De unde atâta răutate, duşmănie şi neînţelegere între români? De unde atâta goană după înavuţire, funcţii nemeritate de mulţi?
  Văd cum se zbat, se luptă, calcă orice în picioare pentru a ajunge la “ciolan”. De multe ori nu-mi mai recunosc prietenii, vecinii, colegii – atât de mult s-au transformat! De ce?
  Cred că oamenii aceştia îşi vor reveni, vor fi acei sinceri, corecţi, buni la suflet, darnici, ospitalieri şi cu mult bun simţ – trăsături ale acestui popor minunat.
  Românii se deosebesc prin credinţa lor, prin hărnicie şi prin bunătate!
  Dumnezeu va ajuta mereu acest popor minunat, dar… trebuie să vrem şi noi! Numai aşa vom fi aproape de Dumnezeu!
  Încercaţi!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img