More


  Urmărit de poliție s-a ascuns într-o pădure

  - Advertisement -

  O persoană cercetată pentru contrabandă şi peste 13.500 pachete țigări confiscate la frontiera de nord

  Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au desfășurat mai mule acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de  competență, în urma cărora au confiscat peste 13.500 pachete țigări, în valoare de aproximativ 159.000 lei, iar un cetăţean român este cercetat pentru contrabandă.În data de 01 octombrie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Negrești Oaș – I.T.P.F. Sighetu Marmației a fost declanșată o acțiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu țigări.

  Astfel, în jurul orei 12.00, un echipaj al poliției de frontieră, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu a observat, pe direcția localității Târșolț, un autoturism de teren care se deplasa în mare viteză, dinspre frontiera de stat spre interiorul țării.

  Polițiștii de frontieră au trecut la urmărirea acestuia, pe drumuri neamenajate. În apropierea localității Orașu Nou, cu sprijinul colegilor de la Poliția Rutieră Negrești Oaș, s-a încercat oprirea acestuia, însă șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, continuându-și deplasarea în mare viteză spre localitatea Iojib. Deoarece nici de această dată conducătorul auto nu a oprit, a fost executat un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

  Șoferul și-a continuat deplasarea, iar într-o pădure din apropiere a abandonat mașina și a fugit.

  Ulterior, în urma cercetării terenului, între localitățile Medieș Vii și Iojib, au fost descoperite 20 de colete voluminoase care conțineau cantitatea de aproximativ 10.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproape 117.000 lei.

  În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate toate măsurile legale ce se impun.

  Țigările, în valoare de 35.100 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și de trecere frauduloasă  a frontierei de stat, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Anunț condoleanțe

  0
  spot_img
  spot_img