More


  Zece polițiști de frontieră depistați cu coronavirus

  - Advertisement -

  Inevitabilul s-a întâmplat! Era de așteptat ca la un așa mare număr de îmbolnăvirii nici polițoști de frontieră să nu scape de noul coronavirus.Mai ales că zilnic intră în vămile din județ câteva mii de persoane.

  Reprezentanții Poliției de Frontieră confirmă că există un număr de zece angajați depistați pozitiv cu noul coronavirus.

  ”La nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Halmeu avem zece lucrători confirmați cu Covid – 19, din care unul și-a desfășoarat activitatea în PTF Halmeu, restul au efectuat misiuni de supraveghere a frontierei de stat.În acest context, Direcția de Sănătate Publică Satu Mare efectuează o anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți ai celor confirmați, în vederea luării măsurilor de izolare la domiciliu a acestora.La nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Halmeu sunt implementate masurile de protecție, polițiștii de frontieră fiind dotați cu materiale de protecție individuală (măști, mănuși, dezinfectat), periodic are loc igienizarea și dezinfectarea adecvată a tuturor încăperilor din sector și ale celorlalte structuri subordonate, se păstrează distanța socială, iar la intrarea în serviciu are loc instruirea persoanalului în ceea ce privește măsurile de prevenire a transmiterii virusului”, conform comunicatului trimis de poliția de frontieră.

  Câți oamenii sunt suspecți după ce au trecut prin vamă?
  Interesant de văzut care vor fi concluziile după finalizarea anchetei epidemiologice a Direcția de Sănătate Publică Satu Mare pentru stabilirea contacților direcți ai celor confirmați, în vederea luării măsurilor de izolare la domiciliu a acestora. Știindu-se că în vămile din județ lucrează un număr destul de mare de polițiști care toți au familii, prieteni, vecini iar prin punctele de frontieră trec zilnic câteva mii de persoane este clar că DSP Satu Mare va avea o muncă titanică și de durată.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img