More


  Ziua Armatei Române a fost sărbătorită și la Gerăușa

  - Advertisement -

  Într-o atmosferă caldă și distinsă, la Gerăușa au fost comemorați eroii, care și-au dat viața pentru țară în cel de-al doilea război mondial. După ieșirea de la Sfânta Liturghie localnicii împreună cu oaspeții au poposit în fața Monumentului Eroilor, care este amplasat în imediata apropiere a Bisericii ortodoxe din localitate. Evenimentul comemorativ a debutat cu intonarea Imnului de stat al României și cel al Uniunii Europene, după care a avut loc un parastas, dedicat memoriei eroilor din Gerăușa, săvârșit de preotul paroh Ioan Bârsan.

  După ceremonia religioasă, Daniel Dod – inspector cultural al Primăriei orașului Ardud – a invitat personalitățile prezente pentru a rosti câteva cuvinte în amintirea eroilor căzuți în cel de-al doilea război mondial. Așadar, au rostit alocuțiuni: Ovidiu Duma – primarul orașului Ardud; Cosmin Bota – subprefectul județului Satu Mare, care a dat citire mesajului semnat de premierul Ludovic Orban și Claudiu Ținca – președintele Asociației UNIȚI PENTRU SATU MARE.

  La comemorarea eroilor din Gerăușa au mai participat : Horațiu Bonea și Radu Checicheș – membri ai Asociației UNIȚI PENTRU SATU MARE; Mircea Dobra – președintele Asociației culturale AVRAM IANCU; Robert Laszlo – director Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Satu Mare și Gheorghe Pop consilier local din Gerăușa. În final, personalitățile prezente au despus coroane de flori la Monumentul Eroilor din Gerăușa pe acordurile emoționante ale Imnului Eroilor. Glorie veșnică eroilor români din Gerăușa.

  Dumitru Ţimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img