More


  Povestea de succes a unui careian relatată în prestigioasa publicaţie Forbes

  - Advertisement -

  Originar din Carei, Sebastian Secan a lăsat locurile natale pentru Capitală acolo unde şi-a creat o frumoasă carieră de jurnalist. Însă după mulți ani de presă a renunțat la job, urmându-și visul. De două luni, și-a câștigat libertatea de a călători, lucru la care visa de ani buni. Decizia a luat-o în plină pandemie, iar singurul regret este că nu a făcut-o mai repede. Povestea lui de success a fost relatată în prestigioasa publicaţie Forbes.

  “Acum, fix doi ani, pe 5 noiembrie, am lansat blogul Calator in bascheti și, dacă mi-ar fi zis cineva că vom ajunge aici, aș fi râs. Până de curând, eu eram cel care colindam țara, cu microfonul în mână ca să scot la lumină cele mai frumoase povești. Azi, am ajuns noi o poveste. Iar atunci când Forbes scrie despre ceea ce faci nu e puțin lucru. Și sunt tare mândru” scrie Sebastian pe pagina lui de facebook.

  Calatorinbascheti.ro, unul dintre cele influente bloguri românești dedicate turismului autohton, aniversează , astăzi, doi ani de la lansare. Înființat, în noiembrie 2018, de foștii jurnaliști de televiziune, Laura Vereha și Sebastian Secan, calatorinbascheti.ro a devenit foarte repede unul dintre cele mai cunoscute și mai influente bloguri de travel din România. Blogul își propune să arate publicului România neștiută, uimitoare, de poveste, cu locuri despre care n-ai bănui că sunt la noi în țară.

  Cu peste 230.000 de fani pe Facebook, 36.000 pe Instagram și 154.000 pe Tik Tok și 1.026.000 recordul de vizitatori unici pe lună, calatorinbascheti.ro este cel mai citit din România pe contentul de travel care vizează destinațiile din țară.

  Campania ’’România celor o mie de lumi’’, lansată în luna mai, menită să susțină turismul autohton atât de afectat, s-a bucurat de un real succes în mediul online, având mii de distribuiri. Laura Vereha și Sebastian Secan au prezentat, într-un mod inedit,o serie de 16 locuri din România, care seamănă izbitor cu stațiuni sau obiective turistice din diferite țări ale lumii, promovând astfel o alternativă turistică internă, la fel de frumoasă ca cea internațională, dar mai accesibilă românilor și potrivită pentru etapa în care ne aflăm.

  “Îți trebuie curaj și puțină nebunie să faci asta. Marele avantaj este că putem să muncim de oriunde: de pe o plajă, din vârf de munte. Pare un dream job, cu toate că există și greutăți, dar este foarte frumos. Avem, în continuare, joburi, doar că nu mai avem birouri. Când ești jurnalist nu ai sâmbătă, duminică, noapte liberă. Trebuie să fii mereu pregătit să acoperi un subiect. Eu am făcut foarte multe deplasări săptămână de săptămână. Când ritmul este atât de intens simți că ai nevoie de o pauză, așa am decis să punem viața pe hold, să descoperim locuri frumoase și să le arătăm românilor țara asta minunată. După mulți ani de alergătură, ne-a picat bine să luăm decizia aceasta, ne doream de mult să facem pasul, dar vremurile nu ne-au lăsat sau nu ne-au făcut să fim siguri că este momentul”, povestește Sebi.

  Bloggerii de la calatorinbascheti.ro au vizitat 45 de țări din toată lumea, iar de când au lansat siteul de travel îi inspiră pe oameni să descopere România magică, România celor o mie de lumi, o Românie plină de frumuseți ce pot fi comparate oricând cu cele de dincolo de granițe. Au străbătut peste 200.000 de kilometri de România și scriu cu mare drag despre locurile de poveste pe care le găsesc și le experimentează.

  Sursa: Forbes

  Nicolae Ghișan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img