More


  FOTOGALERIE. Focar de INFECȚIE din Sătmar, transformat într-un PARC

  - Advertisement -
  Primăria Municipiului Satu Mare a început lucrările de amenajare a unui parc pe locul fostului Lac Cubic. Astfel, după aproape 30 de ani, această zonă se va transforma dintr-o zonă degradată unde s-au depozitat de-a lungul timpului materiale de construcții provenite din lucrări, precum și cu deșeuri, într-o zonă de petrecere a timpului liber având o suprafață de aproximativ 5 hectare.
  Amenajarea parcului presupune crearea mai multor zone distincte care să satisfacă toate categoriile de vârstă. Valoarea proiectului este de 13.185.373,24 lei, acesta fiind finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional.

   

  Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor a efecutat miercuri, 18 noiembrie, o vizită de lucru la șantierul amenajat pe fostul Lac Cubic pentru a verifica modul de organizare al lucrărilor.

  În cadrul proiectului urmează să se facă lucrări la rețelele de apă ( incusiv sistem de irigații) sistem de iluminat, supraveghere video, precum și lucrări de amenajare a aleilor pietonale, a pistei de bicicliști, a terenurilor de joacă și de sport, a platformei pentru patinele cu rotile, amenajarea spațiilor verzi și a zonei pergole, precum și plantări de arbori, astfel încât întreaga zonă să fie transformată într-o zonă de relaxare și petrecere a timpului liber, ce să ofere posibilități atât pentru adulți, cât și pentru copii și tineri.

  Astfel, după aproape 30 de ani, această zonă se va transforma dintr-o zonă degradată unde s-au depozitat de-a lungul timpului materiale de construcții provenite din lucrări, precum și cu deșeuri, într-o zonă de petrecere a timpului liber având o suprafață de aproximativ 5 hectare.
  Valoarea proiectului este de 13.185.373,24 lei (inclusiv TVA), acesta fiind finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img