More


  PANDEMIE. COVID-19 pierde teren la Satu Mare

  - Advertisement -

  Măsurile restrictive luate la nivelul municipiului Satu Mare, în special, dar și la nivelul județului, în general, au dus la o scădere a incidenței COVID-19 în județul Satu Mare. Astfel, la acest sfârșit de săptămână, cazurile noi au fost mult mai puține decât cele de week-end-ul trecut. Demn de remarcat că și incidența bolii a scăzut, precum și numărul de decese. În schimb, a crescut, ușor, numărul vindecărilor.

  Cazurile noi, în scădere
  La acest sfârșit de săptămână, în județul nostru au fost înregistrate 393 de cazuri noi de COVID-19, cu 143 mai puține față de sfârșitul de săptămână trecut, când au fost înregistrate 536 de cazuri noi.

  Pe zile, 158 de cazuri au fost înregistrate vineri, 71 de cazuri noi – sâmbătă, în timp ce duminică au fost anunțate 164 de noi îmbolnăviri în județ.

  Cu toate acestea, faptul că avem o scădere a numărului de cazuri noi în județ reprezintă un pas în lupta împotriva epidemiei de coronavirus, mai ales că și incidența bolii a scăzut de la 5,03 la mia de locuitori, săptămâna trecută, la 4,37, la acest sfârșit de săptămână.

  Decesele, mai puține

  Nu doar cazurile noi de COVID-19 s-au situat pe un trend descendent, dar și decesele. Astfel, dacă săptămâna trecută opt sătmăreni infectați cu noul coronavirus au decedat, la finele acestei săptămâni au fost înregistrate doar cinci decese.

  Persoanele decedate, trei bărbați și două femei, cu vârsta cuprinsă între 67 și 84 de ani, cu multiple comorbidități, internați la secția ATI a Spitalului Municipal Carei, Spitalului Județean de Urgență Satu Mare și Spitalul Orășenesc Negrești Oaș.

  Vindecările, în creștere
  Îmbucurător este și faptul că, față de finele săptămânii trecute, în acest week-end a crescut numărul vindecărilor.

  Astfel, dacă la sfârșitul săptămânii trecute au fost raportate 290 de vindecări, în acest week-end au fost înregistrate cu 30 mai multe, adică 320 de vindecări.

  Dintre acestea, 161 au fost raportate vineri, 153 sâmbătă și doar 6 duminică.

  Situația la nivel național
  Până duminică, 29 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 471.536 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 348.852 de pacienți au fost declarați vindecați.

  În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.554 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Până duminică, 11.193 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

  În intervalul 28.11.2020 (10:00) – 29.11.2020 (10:00) au fost raportate 148 de decese (86 bărbați și 62 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img