More


  A mai fost stins un focar de pestă porcină africană

  - Advertisement -

  În săptămâna care tocmai a trecut a mai fost stins încă un focar de Pestă Porcină Africană, într-un UAT din județul nostru. Ultimele opt focare sunt în procedură legală de stingere. Au fost luate toate măsurile, pentru a preîntâmpina difuzarea bolii, în alte localități din județul nostru, se arată într-o informare făcută de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare.

  Din cei 257 de mistreți găsiți morți în 25 Fonduri de Vânătoare – 201 mistreți au fost pozitivi și 56 negativi, iar din cele 2544 mistreți împușcați în 49 Fonduri de Vânătoare, 122 mistreți, au fost pozitivi, iar 2422 mistreți negativi, în urma examenelor specifice de laborator.

  Toate aglomerările și expozițiile de animale, din localitățile județului Satu – Mare, rămân închise până la noi dispoziții.

  ”Reamintim crescătorilor și deținătorilor de suine, că în cazul apariției unui nou focar de pestă porcină africana, porcii se ucid, numai în exploatația unde există focarul de boală.
  În același timp rugăm toți cetățenii județului Satu Mare să anunțe imediat la DSVSA Satu Mare și /sau Inspectoratul Județean de Poliție, comerțul ilicit cu porci vii / purcei, păsări vii, carne sau produse din carne, efectuate cu și din autovehicule, indiferent de numerele de înmatriculare ale acestora”, se arată în comunicatul DSVSA.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img