More


  ALARMĂ!!! Pandemia atacă fără milă

  - Advertisement -

  Pandemia de coronavirus pare să atace furibund județul Satu Mare. Doar la acest sfârșit de săptămână, numărul cazurilor noi a fost dublu față de cel al vindecărilor. Astfel, jdețul Satu Mare a ajuns în zona de carantină. Mai grav este faptul că în acest week-enbd opt sătmăreni și-au piedut viața din cauza noului coronavirus.

  Peste 536 de cazuri noi
  Potrivit Grupului de comunicare Strategiucă, în județul Satu Mare, la acest sfârșit de săptămână, au fost anunțate 536 de cazuri noi. Dintre acestea, 166 au fost anunțate vineri, 200 – sâmbătă și 170 duminică. S-a ajuns astfel la un total de 4.788 de cazuri confirmate la Satu Mare.

  Din păcate, cu aceste noi cazuri de COVID-19, incidența bolii în județ a crescut la 5,04 cazuri la mia de locuitori. Cu alte cuvinte, județul nsotru se îndreaptă cu pași hotărâți spre carantină, decizie ce poate fi luată în cazukl în care se ajunge la o incidență a bolii de peste 6 cazuri la mia de locuitori.

  Opt decese și doar 290 de vindecări
  Din nefericire, în aceeași perioadă de timp, au fost raportate opt decese ale unor persoane infectate de noul coronavirus. Cinci dintre aceste decese au fost raporate vineri. Persoanele decedate, trei bărbați și două femei, cu vârsta cuprinsă între 74 și 87 de ani, cu multiple comorbidități, internați la secția ATI a Spitalului Municipal Carei, Spitalului Județean de Urgență Satu Mare și Spitalul Orășenesc negrești Oaș.

  Alte trei decese au fost raporate sâmbătă. Persoanele decedate, trei femei, cu vârsta cuprinsă între 55 și 79 de ani, cu multiple comorbidități, internate la secția ATI a Spitalului Municipal Carei, Spitalului Județean de Urgență Satu Mare și Spitalul Orășenesc Negrești Oaș.

  În total, 59 de sătmăreni și-au pierdut viața din cauza noului coronavirus.

  Doar 290 de vindecări
  Tot în acest week-end au fost raportate doar 291 de vindecări, aproape jumătate comparativ cu numărul cazurilor noi. S-a ajuns astfel la un total de 2.603 vindecări. Astfel, dacă din numărul total de confirmări, scădem vindecările dar și decesele, ajungem la concluzia că, în prezent, în județul Satu Mare mai sunt active 2.126 de cazuri de COVID-19.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img