More


  ATENȚIE!!! A început carantina

  - Advertisement -

  Joi noaptea a început carantina municipiului Satu Mare. După ora 0.00, la toate intrările din oraș au fost instituite filtre de poliție. Nu s-au data menzi, dar cu siguranță acestea o să apară zilele următoarte. cei care nu au declarație pe proprie răspundere sau de la angajator nu pot intra sau ieși din Satu Mare.

  Filtre în miez de noapte
  În cursul nopţii de miercuri spre joi, poliţiştii sătmăreni, împreună cu jandarmii și polițiștii de frontieră au desfăşurat o acţiune de informare a cetăţenilor cu privire la noile măsuri instituite ca urmare a intrării în vigoare a Ordinului Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență nr. 4659974 din 17.11.2020, privind carantina zonală la nivelul municipiului Satu Mare, Județul Satu Mare.

  Prin acest Ordin circulația și staționarea în spații publice a persoanelor este interzisă, cu excepția motivelor bine justificate, prevăzute în Ordinul menționat, pe baza declarației pe proprie răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.
  Astfel, polițiștii, jandarmii, polițiștii de frontieră și polițiștii locali, au acționat pe raza municipiului Satu Mare, cât și la intrările și ieșirile din municipiu, în vederea informării și verificării persoanelor care tranzitează zona carantinată.

  Declarații împărțite de polițiști
  Forțele de ordine au avut asupra lor noile declarații pe propria răspundere pe care le-au înmânat cetățenilor care nu aveau și de asemenea i-au informat cu privire la noile restricții care au intrat în vigoare.

  14 zile de carantină
  Aceste filtre, cu echipaje mixte formate din polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali, au fost constituite începând de noaptea miercuri spre joi de la ora 00.00, și vor rămâne pe parcursul celor 14 zile, cât este instituită măsura de carantină zonală pentru municipiul Satu Mare.

  ”Scopul forțelor de ordine nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a determina toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare şi prevederilor legale pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19, însă nu vor fi tolerate abateri de la normele legale.

  Facem apel la cetăţeni să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie, să nu se expună la riscuri și să se deplaseze doar în cazul motivelor bine justificate.
  Obiectivul nostru este siguranța cetățeanului.

  Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Satu Mare.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img