More


  Au fost demarate lucrările de modernizare a Centrului Nou

  - Advertisement -

  În cursul zilei de ieri au fost demarate lucrările de reabilitare a Centrului Nou a municipiului Satu Mare. În prima parte a zilei de ieri firma care a câştigat licitaţia a început amenajarea șantierului iar un escavator a început primele lucrări.

  Începutul lucrărilor
  Lucrarea va fi efectuată de către asocierea SC TARR CONST SRL (lider de asociere) – SC SPAKK GROUP SRL. Pe lângă cele două societăţi, în ascociere mai sunt cuprinse firmele BODNAR SNC și SAMINSTAL.

  De fapt, începerea oficială a lucrărilor va avea loc de marţi dimineaţa, când toată zona centrală va fi atacată în forţă.

  Cum arată proiectul
  ”Modernizarea şi extinderea traseului pietonal şi velo în Centrul Nou din municipiul Satu Mare” este proiectul derulat de Primăria Satu Mare care are ca scop principal reducerea emisiilor de carbon prin îmbunătățirea mobilitații urbane, a mediului urban și creșterea calității vieții în municipiul Satu Mare. Scopul acestor intervenții este creșterea accesibilității zonei centrale pentru pietoni şi bicicliști, a transferului de la folosirea de autoturisme personale către modurile nemotorizate de transport (pietonal si velo). Proiectul, în valoare de peste 33.36 milioane lei, trebuie finalizat până la începutul lunii august, 2022.

  Ce amenajări vor avea loc
  Proiectul urmărește ca utilizarea autoturismelor personale să devină o opțiune mai puțin atractivă din punct de vedere economic față de utilizarea transportului public şi a modurilor nemotorizate, creându-se astfel condițiile pentru reducerea emisiilor de echivalent CO2.

  Activitățile care vor fi derulate în cadrul proiectului se încadrează în categoria activitaților din domeniul de intervenție ,,B. Investiții destinate transportului electric şi nemotorizat” si ,,C. Alte investiții destinate reducerii emisiilor de CO2 în zona urbană”.

  Astfel, în această zonă se va executa construirea /modernizarea/ extinderea de zone şi trasee pietonale şi semi-pietonale:

  -Construirea / modernizarea / extinderea pistelor / traseelor pentru biciclete, inclusiv construirea / modernizarea /extinderea de poduri / pasaje / pasarele pentru biciclete sau atât pentru biciclete, cât şi pentru pietoni, fără componentă de trafic rutier, dar doar ca parte a traseului pentru biciclete (nu ca investiție separată), amplasarea de indicatoare;
  -Construirea de parcaje pentru biciclete;

  -Construirea/modernizarea/extinderea punctuală a sistemului de iluminat public care deservește doar aceste piste de biciclete sau pistele/traseele pentru biciclete şi pietoni, nu şi partea carosabilă. Aceasta subactivitate va contribui la creșterea confortului utilizării modurilor nemotorizate de transport.

  – Amplasarea de panouri de informare şi/sau indicatoare de orientare pentru traseele pietonale ale solicitantului;

  -Plantarea de aliniamente de arbori şi arbuști în corpul drumurilor (în special, străzi urbane, dar nu numai), în zonele pietonale şi semipietonale, în lungul pistelor pentru biciclete, trasee pietonale.

  Proiect de peste 33,36 milioane de lei
  Data de începere a proiectului a fost 22.08.2016. Data finalizării proiectului este 02.08.2022. Durata de implementare a proiectului este de 63 luni. Valoarea totală a proiectului este de 33.363.982,92 lei din care valoarea contribuției europeane este de 28.345.224,50 lei iar valoarea contribuției naționale este de 5.018.758,42.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img