More


  Au început lucrările de modernizare a Centrului Nou

  - Advertisement -

  Primăria Municipiului Satu Mare a demarat luni, 2 noiembrie, lucrările de reabilitare a Centrului Nou, investiție realizată printr-un proiect finanțat din fonduri europene. Valoarea lucrărilor este de 13.150.854 lei, acestea fiind executate de o asociere a firmelor SC TARR CONST SRL și SPAKK GROUP. Termenul de execuție a lucrărilor este de 24 luni.

  ,,Păstrând proporțiile, ziua de azi poate fi comparată cu momentul lucrărilor de realizare a Centrului Civic de la începutul anilor ’80. După 40 de ani, era momentul să aducem Centrul Nou al municipiului la un nivel demn de secolul XXI. Ne propunem să transformăm zona centrală într-una de atracție. Piața 25 Octombrie și Pasajul Coposu sunt în prezent într-o stare destul de avansată de degradare. Acesta este motivul pentru care am gândit și am realizat un proiect de modernizare a Pieței 25 Octombrie și a Pasajului Corneliu Coposu, pentru care am reușit să obținem finanțarea europeană. Ne dorim să oferim sătmărenilor un centru civic de care să fim mândri. Acest proiect este integrat cu cel care vizează reabilitarea Centrului Vechi, pentru care am câștigat de asemenea finanțare europeană”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

  În cadrul proiectului va fi modernizat Centrul Nou al municipiului Satu Mare, Piața 25 Octombrie și Pasajul Corneliu Coposu, se va integra în peisajul architectural o pistă de biciclete, se va reface fântâna artezienă și se va amenaja un spațiu public generos pentru organizarea de evenimente și întruniri publice.

  De asemenea, se vor reface gradenele, Pasajul Corneliu Coposu, trotuarele și iluminatul public, astfel încât prin toate intervențiile propuse se urmărește îmbunătățirea amenajărilor peisagistice și crearea unui mediu propice pentru activități de petrecere a timpului liber.

  Reabilitarea Pieței 25 Octombrie și a pasajului Coposu va fi completată de realizarea pasarelei pietonale peste râul Someș, investiție care se află în prezent în curs de evaluare a ofertelor. Valoarea acestei investiții este de 27.096.614 lei.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img