More


  DECIZIE. Se lărgește bulevardul Lucian Blaga

  - Advertisement -

  În ședința ordinară de joi, consilierii locali sătmăreni au aprobat proiectul de hotărâre privind lărgirea bulevardului Lucian Blaga între străzile Dorobanților și Căprioarei. Totodată, aleșii locali sătmăreni au aprobat acordarea de gratuitate pentru elevi pe autobuzele Transurban, dar și acordarea de burse școlare pentru elevii sătmăreni buni la învățătură.

  Bulevard lărgit
  În ședința de joi, consilierii locali sătmăreni au aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii și a indicatorilor tehnico-economici la obiectivul de investiții „Lărgire B-dul L.Blaga, între str.Dorobanților și str.Căprioarei”.

  Obiectivul general al proiectului este creşterea numărului de benzi de circulaţie pe Bulevardul Lucian Blaga prin lărgirea tramei stradale până la intersecţia cu strada Căprioarei şi amenajarea de alveole pentru staţionarea mijloacelor de transport în comun înafara părţii carosabile.

  ”Având în vedere nevoia continuă de îmbunătățire a infrastructurii rutiere și pentru decongestionarea traficului rutier, considerăm oportună și necesară realizarea acestui obiectiv de investiții.

  Perioada de implementare a obiectivului de investiții este de 16 luni. Bugetul total al acestui obiectiv de investiții este în valoare de 4.961.701,21 lei fără TVA.

  În vederea aprobării valorii totale a proiectului în sumă de 4.961.701,21 lei fără TVA, necesare implementării obiectivului de investiții, menționat anterior propun spre analiză și aprobare Consiliului Local al Municipiului Satu Mare prezentul proiect de hotărâre”, se arată în proiectul de hotărâre mai sus prezentat.

  Transport gratuit pentru elevi
  Tot în ședința de ieri a fost aprobat și proiectul de hotărâre privind implementarea măsurii privind gratuitatea serviciului public de transport local rutier pentru elevii din învățământul preuniversitar acreditat/autorizat.

  ”Transportul gratuit al elevilor înscriși la unitățile de învățământ preuniversitar acreditat/autorizat se face în baza titlurilor de călătorie eliberate de operatorul de transport public local Transurban SA Satu Mare. Titlurile de călătorie pentru elevi valabile pe transportul public sunt legitimația de elev și abonamentul lunar.

  Legitimația de elev este valabilă un an de zile de la data emiterii și se eliberează gratuit în baza unei adeverințe de la unitatea de învățământ unde este înscris elevul.

  Abonamentul lunar gratuit pentru elevi este valabil pe toate liniile din programul de transport local de călători pe raza administrativ-teritorială a municipiului Satu Mare, pe toată perioada pentru care a fost eliberat în baza unei copii a carnetului de elev și numai însoțit de legitimația de elev. Municipiul Satu Mare decontează contravaloarea abonamentelor emise de Transurban SA Satu Mare pentru elevii înscriși la unitățile de învățământ preuniversitar acreditat/autorizat”, se mai arată în acest proiect de hotărâre.
  „Tot în ședința de joi a mai fost aprobat și proiectul de hotărâre privind aprobarea numărului de burse şi cuantumul acestora acordate elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din municipiul Satu Mare, decontate în semestrul I al anului şcolar 2020 -2021, dar și reprezentanții Consiliului Local Satu Mare în diferite comisii și diferite instituţii subordonate.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img