More

    Doliu în familia scrimei sătmărene! S-a stins din viață antrenorul Ștefan Langenbacher!

     

    Unul dintre cei mai apreciaţi antrenori ai şcolii sătmărene de scrimă, Langenbacher Ştefan s-a stins din viață, sâmbătă la vârsta de 80 de ani.

    Şi-a dedicat practic toată viaţa activităţii sportive şi de mai bine de 60 de ani e mereu alături de scrima românească.

    Redacția GNV și NVTV transmite sincere condoleanțe familiei.

    La împlinirea vârstei de 75 de ani, acum cinci ani, maestrul Langenbaher ne acorda un interviu în care și-a spus povestea sa de viață, una dedicată sportului și mai ales scrimei …Era extrem de mândru de cei doi băieți ai săi și s-a declarat atunci foarte mulțumit cu realizările avute în viață atât cele personale cât și cele legate de scrimă.

    Cine a fost Ștefan Langenbacher?

    A  început scrima la Satu Mare în 1954 cu marele antrenor emerit Alexandru Csipler. La 18 ani a  câştigat campionatul naţional de tineret iar apoi până în 1967 în fiecare an a  fost finalist la Naţionalele de spadă. De asemenea cu echipa, în timpul studenţiei a  câştigat Campionatul Naţional în 1964

    Langenbacher Ştefan a început cariera de antrenor la începutul anilor 70 imediat după plecarea în Australia a maestrului emerit Csipler Alexandru.

    Maestrul Csipler a plecat să pregătească lotul Australiei pentru Olimpiada de la Munchen iar aşa a ajuns Ștefan Langenbacher  să antreneze la Satu Mare. În plus şi Haukler Ştefan era la Bucureşti la lotul olimpic, aşa că a fost nevoie de un antrenor la Satu Mare. Langenbacher Ştefan s-a mândrit  cu cele 52 de titluri naţionale cucerite ca sportiv şi antrenor de-a lungul carierei. I-au rămas la suflet toţi foştii elevi printre care le a amintit cu drag pe Coroiu Anca sau Rupacsics Csilla.

    A continuat să lucreze la CS Satu Mare şi după pensionare şi a făcut echipă bună cu ceilalţi antrenori de spadă de la CS Satu Mare. S-a mândrit  cu cei doi băieţi care i-au călcat pe urme. Aldrin şi Andy care au fost şi ei spadasini cu rezultate bune. Iar Andy chiar continuă tradiţia familiei şi antrenează în Germania.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE