More

    Donație impresionantă a fermierilor sătmăreni pentru copiii orfani

    Cantități mari de făină au ajuns, de data aceasta, în orfelinate din județul Bihor, donate, în principal, din recolta de grâu de toamnă a fermierilor din zona Carei și Tășnad.

    Inițiativa a înregistrat mare succes în acest an: prin intermediul Asociației pentru Dezvoltarea Rurală și Agricolă Partium și mulțumită fermierilor locali, respectiv prin medierea organizațiilor partenere din domeniul social, peste 110 tone de grâu pentru făină au fost donate celor nevoiași. Din cele 46 de tone de grâu oferite de județul Satu Mare s-a obținut o cantitate de 26 de tone de făină, din care, o mare parte, a fost deja distribuită. Cantitatea de făină ajunsă la Serviciul de Ajutor Maltez se va folosi pentru realizarea diferitelor produse de panificație și pâine, distribuite apoi copiilor și familiilor acestora din baza de date a serviciului.

    Vineri, 13 noiembrie, a ajuns în județul Bihor „prima tranșă” de făină donată. Fundația Sfântul Francis din Deva condus de călugărul franciscan Böjte Csaba operează două orfelinate, unul la Galoșpetreu și altul la Săcuieni. Aceste instituții, fără finanțare guvernamentală, cu întreținere doar din donații, au beneficiat de peste 12 tone de făină oferite de fermierii din Carei și Tășnad. Pe viitor, ambele instituții vor fi aprovizionate de câte o brutărie din apropiere, donația asigurând pâine pentru peste de 50 de copii pe timp de un an de zile.

    „Împreună cu fermierii, am organizat mai multe acțiuni de binefacere deoarece considerăm că este mare nevoie de astfel de inițiative, mai ales în vremuri grele, precum sunt acestea în care trăim la ora actuală”, a declarat Magyar Lóránd, coordonatorul Asociației pentru Dezvoltarea Rurală și Agricolă Partium.

    Cu ocazia predării făinii, fermierii au vizitat orfelinatul din Săcuieni unde li s-a prezentat protocolul funcționării instituției, s-au întâlnit cu copiii care tocmai participau la cursuri online și cu care s-au și împrietenit foarte repede. Cu zâmbetul pe buze, copii au povestit fermierilor cum se desfășoară viața în cadrul instituției, după care, drept cadou de mulțumire, au oferit desene realizate de ei înșiși.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE