More


  FOTOGALERIE. Adăpost de animale din ȚARA OAȘULUI, paravan pentru CONTRABANDĂ

  - Advertisement -

  Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni declanșate la frontiera de nord a țării, 55.800 pachete cu țigări în valoare de 136.000 de euro.

  Un maramureșean și o sătmăreancă sunt cercetați pentru contrabandă, iar azi, urmează sa fie prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

  Ieri, 15 noiembrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Negrești Oaș au desfășurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

  Astfel, în jurul orei 12.00, colegii noștri au observat, pe direcția localității Bixad, două persoane (un bărbat și o femeie) care încărcau colete învelite în folie neagră dintr-un adăpost de animale într-o autoutilitară.

   

  În momentul în care au fost surprinși de către polițiști de frontieră, cei doi încărcaseră deja douăzeci si cinci de colete în mașină, iar celelalte unsprezece se aflau în adăpostul de animale.

  În scurt timp au fost informate și autoritățile ucrainene despre evenimentul de frontieră.

  Cele două persoane – femeia, în vârstă de 52 de ani din județul Satu Mare și bărbatul, în vârstă de 29 de ani din Maramureș – precum și mașina împreună cu cele 36 de colete găsite la fața locului au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări. În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 23.100 de pachete cu țigări, provenite din magazine de tip Duty Free, a căror valoare se ridică la peste 270.000 lei.

  Mijlocul de transport, în valoare de 1.500 lei, a fost reținut pentru continuarea verificărilor.

  Cele două persoane au fost reținute pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentate în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Negrești Oaș cu propunere de arestare preventivă. În cauză se fac cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în săvârșirea infracțiunilor de contrabandă.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img