More


  Icoana Sfântului Ierarh Nectarie, adusă la Satu Mare

  - Advertisement -

  Prin darul lui Dumnezeu, cu ajutorul Maicii Domnului și prin jertfelnicia unor persoane deosebite, pelerini la Sfântul Munte, duminică, 8 noiembrie 2020, vom fi părtaşi la un eveniment deosebit, la Catedrala Ortodoxă “Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Satu Mare, primind cu evlavie, în dar de la Mănăstirea Vatoped din Muntele Athos, icoana Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, pe care îl sărbătorim în data de 9 noiembrie.

  Întâmpinarea icoanei se va face, în dangătul clopotelor, în curtea Catedralei, la ora 16.45, după care se va înconjura sfântul lăcaş, intrând apoi în biserică. După aşezarea icoanei la locul ei special pregătit în faţa Sfântului Altar (unde va rămâne pentru totdeauna), preoţii slujitori vor săvârşi Vecernia, împreunată cu Litia, şi Taina Sfântului Maslu.

  ”Îi aşteptăm, cu toată dragostea, pe toţi credincioşii sătmăreni, spre a ne uni prin rugăciune, respectând, totodată, toate reglementările autorităţilor privind împiedicarea răspândirii noului coronavirus (COVID-19).

  Având în vedere situaţia grea în care ne găsim, avem încredere deplină că Dumnezeu, pentru rugăciunile Sfântului Nectarie Tămăduitorul, ne va izbăvi de această încercare, ajutându-ne să ieşim învingători, rămânând statornici în dreapta credinţă.

  Slavă lui Dumnezeu pentru toate!”, se arată într-o informare făcută de organizatorii acesti eveniment.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img