More


  IMPORTANT!!! În atenția PATRONILOR și ANGAJAȚILOR din județ!

  - Advertisement -

  Prin Ordinul nr.1600/2020 al Ministrului Muncii și Protecției Sociale publicat în Monitorul Oficial nr.1073 din 13 noiembrie 2020 s-au adus actualizări la formularele necesare solicitării șomajului tehnic.

  Potrivit prevederilor art.XI din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.30/2020 pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecției sociale în contextual situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2 cu modificările și completările ulterioare, aprobată prin Legea nr.59/2020,s-a reglementat o serie de măsuri de protecție socială pe perioada stării de urgență.Această ordonanță a fost modificată de de OUG 32/2020.

  Astfel angajatorii care au suspendat temporar contractual individual de muncă al unor angajați potrivit art.52 alin.(1) lit c) din Legea nr.53/2003 – Codul Muncii, republicată, cu modificări și completări ulterioare, indemnizațiile de care beneficiază salariații se stabilesc la 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat și se suportă din bugetul asigurărilor pentru șomaj dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea nr.6 a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020.

  În vederea acordării sumelor necesare plății indemnizației de șomaj tehnic, angajatorii vor incărca pe platform aici.gov.ro . următoarele documente:

  1. O cerere semnată și datată de reprezentantul legal însoțită de o declarație pe propria răspundere privind reducerea sau întreruperea temporară a activității ANEXĂ ( anexa nr.1 la Ordinul nr.741/2020).Se va bifa în mod corespunzător de către solicitant:

  2.Declarație pe propria răspundere privind reducerea sau întreruperea temporară a activității total sau parțial ca urmare a efectelor epidemiei de coronavirus SARS-CoV-2, pe perioada stării de urgență/stării de alertă (anexa nr.1) ;

  3. Lista persoanelor care urmează să beneficieze de indemnizație cărora li s-a suspendat contractual individual de muncă din initiative angajatorului în temeiul art.52 alin. (1) lit. c) din Legea nr.53/2003- Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare (anexa nr.2)

  4.Tabel cu activitățile restricționate în condițiile Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19,cu modificările și completările ulterioare (anexa3)

  Noile formulare pentru șomajul tehnic modificate prin Ordinul nr.1600/2020 al Ministrului Muncii și Protecției Sociale publicat în Monitorul Oficial nr.1073 din 13 noiembrie 2020 se pot descărca și transmite prin intermediul platformei aici .gov.ro.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img