More


  Întrebările din vremea “carantinei parţiale!”

  =

   

  Dacă în SUA au avut loc alegeri în condiţiile alarmante ale pandemiei, atunci este „obligatoriu” ca în România să aibă loc alegeri parlamentare… pentru că „suntem o ţară puternică ?”. Chiar dacă rata infectărilor va creşte în campania electorală, alegerile trebuie să aibă loc cu orice preţ? Care va fi preţul real? Creşterea numărului morţilor şi a românilor infectaţi cu Covid – 19 ? Dacă în luna lui Martie va apărea preconizatul vaccin, de ce nu s-ar fi putut organiza alegerile parlamentare în condiţii de siguranţă la începutul primăverii ? Doar e vorba de vreo patru luni… România a intrat în „cod roşu” în ceea ce priveşte infectările cu acest virus parşiv; restricţiile au atins cote similare cu acelea luate în condiţiile unei stări de urgenţă; încurajăm şi le impunem angajaţilor să lucreze de acasă; masca este obligatorie peste tot în spaţiul public… şi cu toate acestea vorbim cu nonşalanţă şi eleganţă despre organizarea alegerilor parlamentare „în condiţii de siguranţă deplină” ? Dacă acum, la începutul campaniei electorale, infectările sunt în creştere, care va fi nivelul prognozat al acestora peste trei săptămâni ? Cine poate garanta că în timpul alegerilor nu se vor infecta unii dintre alegători, dacă statisticile arată că există o tendinţă de creştere a agresivităţii virusului ? În caz de ,,extremă urgenţă”, care este ,,scenariul de rezervă” al celor care pot decide o posibilă amânare a alegerilor parlamentare ? Cine va da socoteală ,,în faţa poporului” dacă vom avea un mare număr de morţi imediat după alegeri ? Pentru a lua decizii corecte în această vreme de criză, oare nu ar fi bine să se ţină seama şi de recomandările preventive şi autorizate ale celor mai buni specialişti din domeniul sănătăţii ? De ce-au fost ,,batjocoriţi şi subestimaţi” mai mulţi lideri politici de pe la noi, care au încercat să avertizeze decidenţii despre pericolele nevăzute ale pandemiei expansioniste ? De ce se grăbesc unii politicieni „să ia frâiele ţării” cât mai repede în mâinile lor ? O fi vorba de viitoarele alocări financiare venite din partea UE, care musai trebuie să fie preluate în vremea deplinei Puteri? De ce există atâta toleranţă din partea celor care dincolo de graniţele politicului ar putea lua atitudine faţă de tendinţele actuale specifice crizei pandemice ? Este adevărat că şi tăcerile sunt un răspuns, care ascund în subsidiar anumite interese economice şi promisiuni menite să scoată în evidenţă anumite concesii mai mult sau mai puţin vinovate?

  În articolul ,,Eroi ai presei libere. Despre o profesie de credinţă, vocaţie, pasiune şi curaj” , care a apărut în revista UZP, nr. 18/2020 se precizează printre altele: Dincolo de opinie și statuarea ca „personalitate a presei”, profesionistul contemporan cel mai expus al mass-media este reporterul care face această meserie din vocație, pasiune, fără să ia în calcul riscurile și aruncându-se cu un curaj care în cazul militarilor necesită ani de pregătire în vâltoarea unor evenimente care îl pot costa enorm. Toate acestea pentru a nu fi simplă „portavoce” a guvernanților și organismelor de forță, ci sursă de alimentare a societății civile cu puterea pe care o dă informația. „A face jur-nalism înseamnă a căuta informația care este cel mai aproape de adevăr și care poate fi susținută de date și fapte, nu versiunea agreată a acesteia”, punctează Jacob H. Fries, redactor la „Inlander”. În lipsa unei informări profesioniste, opinia publică poate fi foarte ușor indusă în eroare…”.
  Misterul alegerilor parlamentare în vreme de ,,carantină parţială” se adânceşte şi se complică din cauza raportărilor zilnice, care scot în evidenţă creşterea numărului de infectaţi cu Covid -19 ? Frica a început să guverneze comunităţile din ţara noastră, în timp ce unii politicieni vin cu argumente ,,răsuflate” şi pline de un optimism ridicol ? Pe domniile lor nu-i înspăimântă CODUL ROŞU, care anunţă nivelul ridicat de infectare a populaţiei cu înfricoşătorul COVID -19 ? Da, nu-i nicio problemă ! Dacă în SUA au avut loc alegeri în condiţiile alarmante ale pandemiei, atunci este „obligatoriu” ca în România să aibă loc alegeri parlamentare pentru că „suntem o ţară puternică ?”…că doară „şi în vreme de război au fost alegeri… ”. Apoi, cu toate întrebările astea agăţate de creier, trebuie să mergem la vot pe 6 decembrie, că aşa-i „ordinul de la Împărăţie”, stimaţi alegători ! Cine are curajul, că doar noi suntem „un popor puternic”! Ioi, vai şi iui…S-auzâm de bine, că de prostie şi răutate ne-am săturat ! Ei, na!…nu există „Prostie”, există „băieţi dăştepţi”! Hai la vot cu mic cu mare/ ş-om vedea cine-i mai tare ! Covid-19 sau Votul ?… sau vom vedea că din urnă va ,,ieşi cine trebuie!” – vorba lui nenea Caragiale.

   

  Dumitru Timerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img