More


  Ministrului Sănătății, vizită fulger la Satu Mare

  - Advertisement -

  Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a efectuat ieri, 05 noiembrie 2020, o vizită de lucru în județul Satu Mare pentru a evalua capacitatea de răspuns a sistemului sanitar sătmărean și pentru a pregăti o bază pentru viitoarele paturi de terapie intensivă, modelul extensiei, în condițiile în care numărul de cazuri depistate pozitiv cu noul coronavirus va crește. Alături de prefectul Radu Bud, subprefectul Altfatter Tamas și președintele Consiliului Județean Pataki Csaba, ministrul Sănătății a analizat împreună cu conducerea Direcției de Sănătate Publică și managerii unităților spitalicești din județ situația la zi a ratei de infectare cu coronavirus, a capacității de tratament în condiții de terapie intensivă și posibilitatea extinderii acesteia într-un timp cât mai scurt.

  Ședință de evaluare
  În cadrul ședinței, ministrul Nelu Tătaru a evaluat unitățile medicale din județul Satu Mare, în contextul creșterii la nivel național a numărului de cazuri noi.

  În cadrul discuțiilor purtate cu autoritățile locale, conducerea Direcției de Sănătate Publică și directorii spitalelor din județ, ministrul Sănătății a pus accent pe măsurile de extindere a capacității de suport pentru bolnavii COVID-19, pe aprovizionarea cu materiale sanitare, echipamente și asigurarea de personal medical suplimentar.

  “Așa cum am făcut încă din luna martie când am alocat 9 milioane de lei pentru prevenirea și combaterea noului coronavirus, continuăm să sprijinim sistemul medical sătmărean. Construim o structură modulară cu 20 de paturi la secția de Boli Contagioase, am depus un proiect pentru finanțarea unei noi linii de testare, secția de Terapie Intensivă este în curs de modernizare pentru a asigura cele mai bune condiții pacienților, avem pregătite saloane de izolare pentru fiecare secție pentru bolnavii suspecți. De asemenea, putem să punem la dispoziția medicilor două locuințe ANL, astfel încât să le oferim noilor cadre medicale recrutate condiții bune de trai”, a afirmat Pataki Csaba în cadrul întâlnirii cu ministrul Nelu Tătaru.

  De asemenea, în cadrul discuțiilor, Pataki Csaba a cerut oficialului o reacție mai rapidă din partea Ministerului Sănătății față de cererile venite din teritoriu.

  Ministrul a apreciat că aplicarea cu fermitate a hotărârilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare, respectiv intensificarea controalelor în zonele aglomerate a dus la o rată mai mică de transmitere comunitară la nivelul județului nostru comparativ cu județele învecinate.

  Vizită la spital
  După întâlnirea de la Palatul Administrativ, Nelu Tătaru a vizitat șantierele deschise la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Satu Mare. Președintele Pataki Csaba și managerul SJU, Adrian Marc, au prezentat ministrului Sănătății stadiul lucrărilor care se derulează pentru modernizarea secțiilor de Terapie Intensivă și Urologie și pentru construcția structurii modulare în care va fi mutată secția de Neurologie.

  Totodată, ministrului i-au fost prezentate soluțiile propuse pentru decongestionarea Unității de Primire Urgențe, prin crearea unui circuit special pentru persoanele suspecte de infecția cu SARS-CoV-2.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img