More


  Mozart și Haydn din perspectiva lui Adrian Petrescu

  - Advertisement -

  Muzician cu o impresionantă carieră artistică naționala și internațională Adrian Petrescu este prim oboist al Filarmonicii “George Enescu” din București, dirijor invitat în stagiunile orchestrelor simfonice din România și din străinătate. Totodată este fondatorul și dirijorul formației camerale de suflători de alamă “Romanian Brass”.

  Dupa terminarea studiilor și a specializărilor muzicale cu profesori de renume, a fost laureat al concursurilor de la București, Praga și Markneukirchen. Din anul 1990 este prim oboist al Filarmonicii “George Enescu” București. Are o prezență constantă in calitate de dirijor și solist al prestigiosului Festival International “George Enescu” din București cu un repertoriu care se îmbogățește mereu și care cuprinde partituri de referință de la muzica preclasică până la muzica mileniului trei.

  A onorat invitațiile festivalurilor de la Cluj, Sibiu, Tg. Mureș, Brașov, Satu Mare, Iași, Bacău, Botoșani, Craiova, Rm. Vâlcea dar și din străinătate de la Hanover, Londra, Zaragoza, Schwerin, “Cimarosa di Fermo”, Charleroi, Norfolk Norwich, Salonic, Istambul și Ankara.
  Adrian Petrescu este distins cu Ordinul Meritul Cultural decernat de Presedintia Romaniei.
  Joi, de la ora 18,30, melomanii sătmăreni, vor putea simții vibrațiile emoționale transmise on-line pe cele trei canale deja știute (youtube, facebook și site-ul http://www.filarmonicasm.ro) ale divertismentului „Casare” în Si bemol major” (K.99) de Wolfgang Amadeus Mozart și ale simfoniei nr. 100 „Military” în sol major a lui Joseph Haydn sub bagheta lui Adrian Petrescu. Audiție plăcută!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img