More


  PATRONI NESIMȚIȚI, ARȘI la buzunar. Ce au FĂCUT

  - Advertisement -

  În cursul lunii octombrie 2020, inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Satu Mare au efectuat 197 controale, din care 99 controale în domeniul relațiilor de muncă (RM) și 98 controale în domeniul securității și sănătății în muncă (SSM), fiind constatate 209 deficiențe pentru înlăturarea cărora s-au dispus în anexele proceselor verbale de control 244 măsuri pentru înlăturarea acestora.

  Cu ocazia celor 99 controale în domeniul relaţiilor de muncă efectuate în luna octombrie 2020 s-au aplicat în total 55 sancţiuni contravenţionale, din care 8 amenzi în valoare de 105.100 lei și 48 avertismente, inspectorii de muncă dispunând 88 măsuri pentru înlăturarea neconformităţilor faţă de prevederile legale.

  Pentru încălcarea unor prevederi ale Codului Muncii au fost aplicate 41 sancțiuni (6 amenzi în valoare totală de 104.500 lei și 36 avertismente).

  Pentru folosirea muncii nedeclarate au fost sancționați 5 angajatori cu amenzi în valoare totală de 100.000 lei.

  Pentru încălcarea prevederilor H.G. nr. 905/2017 privind registrul general de evidență a salariaților în format electronic au fost aplicate 9 sancțiuni (2 amenzi în sumă totală de 600 lei și 7 avertismente) și s-au dispus 9 măsuri pentru înlăturarea deficiențelor constatate.

  În perioada 26-30 octombrie s-au desfășurat acțiuni de control în cadrul Campaniei naționale privind respectarea de către transportatorii rutieri a prevederilor legale referitoare la încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, a timpului de muncă și de odihnă a conducătorilor auto (lucrători mobili), a legislației și a directivelor europene ce vizează detașarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii transnaționale transpuse în legislația națională, cod CAEN 4941 – Transporturi rutiere de mărfuri, cod CAEN 4931 – Transporturi urbane, suburbane și metropolitane de călători.

  În luna curentă sunt în continuare în curs de desfășurare acțiunile de control în cooperare cu alte instituții (Instituția Prefectului, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Inspectoratul pt. Situații de Urgență, Poliția Locală, Direcția de Sănătate Publică, Direcția Sanitar Veterinară, Protecția Consumatorului), pentru verificarea respectării măsurilor pentru prevenirea răspândirii SARS COV 2.

  În domeniul securității și sănătății în muncă au fost efectuate 98 controale în cursul lunii octombrie 2020, fiind constatate 154 deficiențe (neconformități față de prevederile legale). Au fost aplicate 154 sancțiuni contravenționale, din care 16 amenzi (în valoare totală de 35.500 lei) și 138 avertismente. Au fost dispuse 156 măsuri pentru înlăturarea deficiențelor constatate.

  În cursul lunii octombrie au fost comunicate (de către angajatori) 15 evenimente (8 cercetate conform legii de către angajatori, dosarele de cercetare urmând a fi avizate de către I.T.M., și 2 cercetate de I.T.M. și avizate de I.M.).  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img