More


  Prefectul Radu Bud, acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor

  - Advertisement -

  Într-un comunicat trimis redacției noastre, Radu Cristescu , candidatul PSD la Camera Deputaților, îl acuză pe actualul prefect al județului Satu Mare, Radu Bud, de iresponsabilitate, imaturitate și punerea în pericol a vieților a 2 miniștri din actualul guvern, a mai multor oameni din județ, a angajaților din cadrul prefecturii, dar și întreg personalul din palatul administrativ.

  Mai mult, acesta îi cere demisia lui Bud, dar cere, totodată, și cercetarea lui de către organele abilitate ale statului. Redăm declarația sa: “Prefectul Radu Bud este un prefect cap de gumă! Acesta a pus în pericol viața angajaților prefecturii, consiliului județean, întregului aparat din Palatul Administrativ, familiei, oamenilor din județ, dar și ministrului Apărării Naționale, generalul Nicolae Ciucă, ministrului Sănătății, Nelu Tătaru. Deși a fost confirmat cu noul Coronavirus în data de 21.10.2020 și a fost informat de DSP că trebuie să stea 14 zile în carantină la domiciliu, acesta a părăsit domiciliul după doar 4 zile și a participat la Ziua Armatei Române. Mai mult, a și recunoscut acest lucru pe un post local de televiziune. Halucinant! El iese în față cu fel de fel de comunicate și cere locuitorilor județului să respecte legea și tocmai el este cel care o calcă flagrant! Apoi la vizita ministrului Sănătății a fost și el prezent.
  Pentru încălcarea legii dar și pentru faptul că a pus în pericol viața atâtor oameni, cer public demisia inconștientului din funcția de prefect! Totodată, cer organelor abilitate ale statului cercetarea lui pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.”

  Ce înseamnă zădărnicirea combaterii bolilor?
  Conform Art. 352 din Codul Penal, zădărnicirea combaterii bolilor este o infracțiune contra sănătății publice.
  “Infracțiuni contra sănătății publice – Zădărnicirea combaterii bolilor –
  Art. 352.
  (1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

  (2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârșită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amendă.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img