More


  Primarul Kereskenyi: “Închiderea școlilor, luată fără să existe o justificare reală”

  - Advertisement -

  Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a luat o atitudine foarte fermă cu privire la decizia autorităților de a închide școlile din municipiul Satu Mare în urma faptului că incidența COVID-19 a depășit 3 la mia de locuitori. Edilul a declarat că a decis să lase deschise creșele aflate în subordinea Primăriei.

  Reacția primarului
  Astfel, primarul Kereskenyi Gabor a declarat, într-o postare pe Facebook, că decizia de a închide școlile a fost luată fără să existe o justificare reală. Închiderea școlilor este una din cele mai dure măsuri care s-a luat sub pretextul combaterii pandemiei, dar fără să existe o justificare reală. Nu o spun eu, o spun specialiștii: este cu mult mai probabil să te infectezi în mijloacele de transport în comun sau la mall, decât la școală.
  Multe țări din UE au intrat deja în lockdown din nou, dar au păstrat școlile deschise. Sper să se revină cât mai repede asupra deciziei de a închide școlile!
  Educația e prioritară, acum este momentul în care trebuie să arătăm că punem preț pe educație și pe omul educat. Altfel, efectele le vom resimți 10 ani de acum înainte!”, a arătat primarul Kereskenyi.

  Creșele rămân deschise
  Tot cu aceeași ocazie, edilul șef a arătat că s-a luat decizia ca acele creșe subordonate Primăriei Satu Mare să rămână, în continuare, deschise.
  ”Dacă școlile și grădinițele se închid, am luat decizia să lăsăm deschise creșele, care sunt în subordinea Primăriei! Pentru că de la izbucnirea pandemiei, în creșele din Satu Mare nu am avut nici un caz de infectare!”, a mai precizat primarul Kereskenyi.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img