More


  Ședință anti-covid cu prefecții din țară

  =

  Prefectul Radu Bud a participat astăzi la o ședință organizată în sistem videoconferință cu participarea președintelui României, domnul Klaus Iohannis și a premierului Ludovic Orban pe tema gestionării epidemiei de #COVID19. La ședință au mai luat parte ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătății Nelu Tătaru și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

  Urmare a setului de măsuri dispuse, la nivel național se constată o plafonare a numărului de cazuri noi, după o creștere exponențială, ceea ce denotă faptul că măsurile dispuse sunt eficiente, iar respectarea lor poate duce la limitarea răspândirii bolii.

  La nivelul județului Satu Mare, numărul îmbolnăvirilor este în creștere, ajungând la 3265, iar incidența la zi este de 3,26 îmbolnăviri la mia de locuitori.

  Prefectul Radu Bud a cerut continuarea verificării respectării măsurilor dispuse pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2, cu accent pe mijloacele de transport în comun, zonele aglomerate și verificarea la domiciliu a persoanelor carantinate și izolate.

  De asemenea, cerem sătmărenilor să trateze cu seriozitate anchetele epidemiologice efectuate de către angajații Direcției de Sănătate Publică pentru a se limita eficient răspândirea virusului în comunitate.

  Vă reamintim că din 9 noiembrie au intrat în vigoare noile măsuri impuse de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență care prevăd, printre altele:

  – purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice deschise,
  – interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23,00—5,00,
  – închiderea magazinelor la ora 21,00
  – trecerea tuturor unităților școlare în sistem online pe o perioadă de 30 de zile.

  Deplasarea în afara locuinței în intervalul orar 23:00-05:00 se poate face doar pentru motive justificate, cum ar fi:

  – Interes profesional;

  – Asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;

  – Achiziționarea de medicamente;

  – Îngrijirea/însoțirea copilului și/sau asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități;

  – Deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

  – Deces al unui membru al familiei.

  Pentru verificarea motivului deplasării vă rugăm să aveți la dumneavoastră #legitimația de serviciu sau #adeverința eliberată de angajator ori o #declarație pe propria răspundere.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img