More


  Șteț Vasile Adrian, fostul primar al comunei Supur, are mare nevoie de ajutorul nostru

  - Advertisement -
  Acesta a fost diagnosticat cu noul Coronavirus și se află în spital într-o situație destul de gravă. Plămânii îi sunt afectați de virusul ucigaș în proporție de 70% iar saturaţia  de oxigen  în sânge este 70%.
  Saturaţia normală de oxigen este de cel puţin 95% şi, în majoritatea bolilor pulmonare, cum ar fi pneumonia, scăderea acestui nivel are efecte adverse. Plămânii se umplu de lichid sau creşte nivelul de dioxid de carbon, iar bolnavii simt că îşi pierd suflul.

  În cazul Covid-19, pacienţii cu plămânii afectaţi au probleme respiratorii, dar, în fazele de început ale bolii, nivelul redus al oxigenului nu este întotdeauna însoţit de dificultăţi de respiraţie.

  Pentru a se vindeca are nevoie de un donator de plasmă care s-a vindecat la rândul lui de coronavirus, astfel plasma din corpul lui conține anticorpi care l-ar putea ajuta. Familia vă roagă cine poate să ajute să sune la numărul de telefon ‭(0740) 463 232‬.

  Cine poate dona plasmă

  Potențialii donatori de sânge total/plasmă vor fi selectați dintre persoanele care pot dovedi istoricul de infecție cu SARS-CoV-2 prin:

  • bilet de externare/scrisoare medicală în care sunt menționate diagnosticul COVID-19 confirmat prin PCR și confirmarea vindecării printr-un test PCR negativ (recoltare din tractul respirator superior) – poate dona la minimum 14 zile de la confirmarea vindecării
  • -bilet de externare/scrisoare medicală în care este menționat diagnosticul COVID-19 confirmat prin PCR și în care se consemnează perioada de izolare ulterioară externării pe criterii clinice și biologice – poate dona la 14 zile de la încetarea perioadei de izolare.
  • test PCR pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2 și un document eliberat de Direcția de Sănătate Publică care să ateste încetarea perioadei de izolare, în condițiile în care nu a fost internat – poate dona la 14 zile de la încetarea perioadei de izolare.
  • test PCR pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuat în urmă cu cel puțin 28 de zile în condițiile în care nu a fost internat sau înscris în evidența direcțiilor de sănătate publică.
  • rezultat pozitiv la o testare serologică de anticorpi anti-SARS-CoV-2 IgG, efectuată voluntar, în cazul persoanelor asimptomatice care nu au fost confirmate printr-un test PCR pozitiv – poate dona la minimum 14 zile de la data efectuării testului.

  Pacienții care au învins lupta cu noul coronavirus și care își doresc să doneze plasmă pot beneficia, în mod gratuit, de un test RT-PCR pentru confirmarea vindecării, în cazul în care nu au un asemenea test, și de un test IgG pentru identificarea evoluției anticorpilor, în cazul persoanelor asimptomatice care nu au fost confirmate printr-un test RT-PCR pozitiv, dacă se înscriu în demersul inițiat de Sistemul Medical MedLife.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare