More


  Traficanți de etnobotanice, săltați de mascați

  - Advertisement -

  Trei femei şi doi bărbaţi au fost arestaţi sub acuzaţie de trafic de etnobotanice, în urma unor percheziţii realizare de către procurorii DIICOT, titrează Adevărul.ro. Două femei de 19 şi 29 de ani, precum şi doi bărbaţi, de 30, respectiv 46 de ani, toţi din judeţul Satu Mare, vor sta 30 de zile în spatele gratiilor, sub acuzaţia de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu substanţe susceptibile a produce efecte psihoactive. În acelaşi dosar, instanţa a dispus arestarea la domiciliu a unei altei sătmărence, în vârsă de 51 de ani.

  Percheziții la locuințele traficanților
  Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sălaj şi ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. Sălaj, au efectuat cinci percheziţii domiciliare, în judeţele Sălaj şi Satu Mare, la persoane bănuite că ar fi procurat, deţinut şi comercializat substanţe cu efect psihoactiv, mai scriu cei de la Adevărul.ro.

  În cauză s-a reţinut faptul că inculpaţii au procurat, deţinut şi comercializat substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive către consumatori de pe raza judeţelor Sălaj şi Satu Mare În urma acestor activităţi, au fost găsite şi ridicate un grinder, opt telefoane mobile, 5.815 lei, 10 grame de substanţă vegetală, 158 de plicuri cu substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv (etnobotanice), 63 de plicuri care prezentau urme cu astfel de substanţe, precum şi alte bunuri.

  Peste 30 de persoane audiate
  Oamenii legii au audiat 34 de persoane şi au reţinut patru. Aceştia din urmă – două femei şi doi bărbaţi, precum şi o femeie de 51 de ani au fost prezentaţi magistraţilor Tribunalului Sălaj, cu propunere de arestare.

  Pentru patru inculpaţi, instanţa a dispus arestul preventiv, iar pentru al cincilea, arestul la domiciliu.

  Potrivit Adevărul.ro, acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, precum şi al jandarmilor din Sălaj, Satu Mare şi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca. Cercetările continuă pentru documentarea şi probarea întregii activităţi infracţionale.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img