More


  Undă verde pentru drumul expres Satu Mare-Baia Mare

  - Advertisement -

  Pentru reducerea perioadei de realizare a drumului expres Satu Mare-Baia Mare, Consiliul Județean Satu Mare a aprobat luni, în ședință extraordinară, participarea instituției la constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Expres Maramureș – Satu Mare”, prin intermediul căreia vom realiza proiectul alături de Consiliul Județean Maramureș.

  Drum de mare viteză
  Sectorul de Drum Expres Baia Mare-Satu Mare, cu o lungime totală de 55,56 km, va fi un drum de mare viteză, cu două benzi pe sens și viteză maximă de 130 km/h. Coridorul de drum expres dintre Baia Mare și Satu Mare reprezintă o parte a drumului expres Someș, care asigură conectivitatea rutieră în partea de Nord-Vest a țării, între Autostrada A3 (zona Turda) – Cluj-Napoca (zona Apahida), Dej (Beclean-Bistrița) – Baia Mare (Livada-Halmeu) – Satu Mare – Oar.

  Costul estimat al drumului este de 340 de milioane de euro, bani ce urmează să fie plătiți din Planul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă. Următoarea etapă în realizarea proiectului este lansarea licitației pentru realizarea studiului de fezabilitate.

  Bani pentru angajații DGASPC
  Angajații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Satu Mare vor avea asigurate fondurile salariale și pentru luna octombrie.

  În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Satu Mare, desfășurată luni prin mijloace electronice de comunicare la distanță, consilierii județeni au aprobat proiectul privind rectificarea bugetului consolidat al Județului Satu Mare, prin intermediul căruia a fost suplimentat bugetul DGASPC cu 3,5 milioane de lei, bani care vor completa fondul de salarii pentru personalul din centrele de plasament și centrele de vârstnici, pentru asistenții maternali, dar și pentru asigurarea indemnizațiilor persoanelor adulte cu handicap.

  Aceste fonduri vor putea fi asigurate ca urmare a economiilor realizate în acest an de către Aeroportul Satu Mare și instituțiile de cultură din subordinea Consiliului Județean, în urma restrângerii activității în perioadele declarate ca stări de urgență și alertă.

  Tot ca urmare a acestor economii au fost suplimentate cu 1,9 milioane de lei fondurile alocate pentru realizarea lucrărilor de întreținere și reparații a drumurilor județene pe timp de iarnă.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img