More


  VIDEOEDITORIAL: Afdam si Cfaim martorii unui nou sfârsit de an – Când copiii îi cântă PRUNCULUI ISUS în Pandemie

  - Advertisement -

              Bună seara stimați cititori ai Gazetei de Nord Vest și telespectatori ai postului Nord Vest TV Satu Mare … întâmpinându-vă la sfârșit de an cu minunata veste …  Hristos s-a Născut!

         Suntem Afdam și …  și Cfaim, umilii dumneavoastră corespondenți de politică internă și internațională ai Agenției de Știri  – Tsev Dron Ed Atezag … constatând dragă Afdame că ne aflăm în zilele binecuvântate ale Sfintei Sărbători a Nașterii Domnului și la câteva zile înainte de finalul anului 2020.

         Da într-adevăr … Bunul Dumnezeu ne-a oferit încă odată harul ca să ne apropiem de Fiul Său Unul Născut la Bethleem, într-un nou final de an. Să recapitulăm ca la școală lecțiile pe care le-am învățat … sau nu, să tragem linie și să ne aflăm în conștiință notele pe care le merităm.

        Trecem în noul an vrând să aflăm … dacă am promovat examenele acestui an, sau am rămas cu restanțe pe care trebuie să le luăm!

        Din păcate dragă Cfaime … foarte mulți semeni de-ai noștri au pierdut lupta cu viața … Dumnezeu să-i ierte și să-I odihnească în Pace!

       A trebuit să intre la noi în casă un virus ucigaș ca să realizăm … pentru a nu știu câta oară … că nu suntem veșnici pe pământ … ci va sosi o zi în care va trebui să dăm socoteală de modul în care ne-am gestionat harurile pe care le-am primit de la cei de sus; un virus care ne-a speriat și care ne-a scos din zona de confort sufletesc în care ne-am instalat țintind parcă o nemurire vremelnică … pământeană.

        Da Afdame, ne aflăm într-un moment de criză  al umanității, unul din nenumăratele momente … mai mult sau mai puțin vizibile … în care omul este pus să aleagă de propria conștiință între bine și rău, între binecuvântare sau blestem, acest videoeditorial dorind să prezinte alegeri corecte de viață, prin care semeni de-ai noștri le-au făcut din dragoste față de aproapele, față de comunitate … de ce nu … față de Dumnezeu.

        Haideți să urmărim stimați cititori … un videomaterial pe care l-am realizat alături de copii și părinți din municipiul Carei …copii de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 2, suflete curate care sub coordonarea doamnelor lor educatoare au vrut să – i cânte Pruncului ISUS Nou Născut la Bethleem într-o manieră mai puțin obișnuită: prin telefon, tabletă sau laptop, … și prin intermediul SKYPE, cântecele și versurile interpretate de ei ajungând în cele din urmă la noi în casă prin intermediul internetului și a televiziunii.

         Vizionare plăcută și un An Nou Fericit!

  Valeriu Ioan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img