Noii vicepreședinți ai Consiliului Județean Satu Mare au fost aleși ieri, 28 decembrie, în cadrul unei ședințe extraordinare. Astfel, noii vicepreședinți care vor face echipă alături de președintele Pataki Csaba sunt Ioan Rus, vicepreședinte în mandatul anterior și consilierul județean Cristian Valer Beșeni.

Doi din patru
Pentru cele două posturi de vicepreședinte au fost făcute patru propuneri. Astfel, liberalii i-au propus pe Ioan Rus și Beșeni Valer, social democrații pe Ionuț Oneț, iar cei de la PMP l-au propus pe Liviu Pop.
După ce propuneri au fost făcute și validate, s-a trecut la vot. În urma votului secret exercitat de consilierii județeni aleși, Ioan Rus (24 voturi) și Valer Beșeni (22 voturi), ambii de la PNL, îl vor seconda pe președintele Pataki Csaba la conducerea Consiliului Județean Satu Mare. Ceilalți doi candidați, Ionuț Oneț (PSD) și Liviu Pop (PMP) au primit 6, respectiv 8 voturi.

Declarațiile noilor aleși
La finalul ședinței, noii vicepreședinți ai Consiliului Județean Satu Mare au oferit primele declarații.
”În anul care vine avem niște proiecte pe care le-am început în mandatul trecut, aceste proiecte trebuie duse mai departe și în plus va trebui să fim foarte atenți la promisiunile pe care le-am făcut în campania electorală și să le punem în practică”, a declarat Ioan Rus.
”Îmi doresc o relație corectă cu tot aparatul de specialitate din cadrul Consiliului Județean, cu toate instituțiile subordonate și să facem tot ce trebuie pentru dezvoltarea județului”, a spus și Valer Beșeni.

Surprize la alegerea viceprimarilor municipiului Satu Mare
Președintele Pataki Csaba a afirmat că această alianță de la nivelul județului s-a hotărât la București . Cu toate acestea el este un om de echipă și va lucra foarte bine atât cu Ioan Rus, cât și cu Valer Beșeni la conducerea județului. Acesta a mai afirmat că va face în așa fel încât nimeni din județul Satu Mare să nu se simtă în opoziție și că vor continua planurile de dezvoltare ale județului Satu Mare.
Mai mult, întrebat dacă această alianţă se va păstra şi la nivelul municipiului Satu Mare, Pataki a răspuns: “Probabil, dar poate că un pic altfel. O să vedeţi la momentul potrivit. Să aveţi răbdare. Şi Anul Nou e plin de surprize”, a spus Pataki.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here