More


  O reunire în pandemie!

  - Advertisement -

  O plăcere să ne revedem la o miuță romantică de sărbători!
  Rândul de sus:
  Paul Levente, Ritli, Răzvan Prodan ( fiul regretatului Didi Prodan), Steibinder, Estinca, Blatniczki
  Rândul de jos:
  Suciu, Tibi Csik, Florin Fabian, Paul Mihai, Nastai

  – este explicația unei fotografii postate ieri pe pagina de facebook, Fotbal romantic, de fostul atacant al Olimpiei, Florin Fabian.

  Este de fapt o tradiție ce se respectă chiar și în pandemie ca foștii jucători ai echipei fanion a județului să se întâlnească la final de an, între Sărbători, pentru a depăna amintiri legate ”de perioada romantică a fotbalului sătmărean”, așa cum îi place fostului golgheter al galben-albaștrilor, Florin Fabian, să spună.
  De altfel, Florin Fabian a fost invitatul emisiunii Actualitatea sătmăreană de luni seara de la Nord Vest TV. Acesta a vorbit cu drag despre proiectul său de suflet pornit în această perioadă de pandemie… Fotbal romantic.
  ”Consider anii 70-80-90 ca fiind cei ai fotbalului romantic și încerc să adun cât mai multe date, imagini și amintiri de orice fel din acele vremuri ale fotbalului sătmărean. Nu trebuie să uităm că Sătmarul a dat mereu fotbaliști talentați care au ajuns apoi să facă performanță la echipe de top.
  E și o lecție în pandemie pe care le-o ofer copiilor mei de la Primavera. Ei au nevoie de repere, de exemple, iar fostele glorii sătmărene nu trebuie uitate”, a spus Florin Fabian la Nord Vest TV.
  Acesta a vorbit și despre proiectul Olimpia 100 și despre datoria noastră ca iubitori ai fotbalului sătmărean să facem la anul, la împlinirea a 100 de ani de la înființarea Olimpiei, o sărbătoare județeană.
  ”Mi-aș dori ca la anul să sărbătorim acest club fanion al județului Satu Mare. Am auzit că sunt mai multe inițiative, poate ar trebui să ne punem cu toții la aceeași masă și să organizăm ceva deosebit”, a mai amintit fostul atacant al Olimpiei.
  Legat de viitorul fotbalului sătmărean, Fabian a punctat…”Talente avem destule, sunt copii extraordinari, noi trebuie să le oferim condițiile de dezvoltare și cadrul optim să ajungă la performanță. Poate că n-ar fi rău de gândit un parteneriat între autoritățile locale și cu mediul privat , cu oamenii onești și dedicați, cunoscători ai fenomenului fotbalistic, care să administreze acest proiect. Cu o bază materială și cu un proiect solid bazat pe un centru de copii care să meargă până la echipa mare”, a mai spus Fabian.
  Emisiunea Actualitatea sătmăreană de luni, 28 decembrie 2020, poate fi urmărită pe pagina de facebook a Nord Vest TV.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img