More


  Lista testelor antigenice rapide ale căror rezultate vor fi reciproc recunoscute de statele membre UE

  - Advertisement -

     Strategiile de testare solide sunt un aspect esențial al pregătirii și răspunsului la pandemia COVID-19, permițând detectarea precoce a indivizilor potențial infecțioși și oferind vizibilitate asupra ratelor de infecție și a transmiterii în cadrul comunităților. Mai mult, acestea sunt o condiție prealabilă pentru urmărirea adecvată a contactelor pentru a limita răspândirea prin izolarea promptă.

     De asemenea, în contextul circulației variantelor de îngrijorare a SARS-CoV-2, testele de supratensiune, pe lângă implementarea testelor existente, s-au dovedit a fi cheia pentru controlul și suprimarea răspândirii ulterioare a virusului.

     La 21 ianuarie 2021, statele membre au convenit în unanimitate cu privire la o recomandare a Consiliului de stabilire a unui cadru comun pentru utilizarea testelor rapide de antigen și recunoașterea reciprocă a rezultatelor testelor COVID-19 pe întreg teritoriul UE.

     Recomandarea Consiliului a solicitat statelor membre să convină asupra a trei rezultate concrete:

     1. O listă comună a testelor antigenice rapide COVID-19 care sunt considerate adecvate pentru utilizare în contextul situațiilor descrise în recomandarea Consiliului, care sunt în concordanță cu țările și că:

                   a. poartă marcajul CE;

                   b. îndepliniți cerințele minime de performanță de sensibilitate ≥ 90% și specificitate ≥ 97%;

                   c. au fost validate de cel puțin un stat membru ca fiind adecvate pentru utilizarea lor în contextul COVID-19

     2. O selecție de teste rapide de antigen, ale căror state membre vor recunoaște reciproc rezultatele testelor pentru măsurile de sănătate publică.

     3. Un set comun de date standardizate care trebuie inclus în certificatele de rezultate ale testului COVID-19, facilitând în continuare recunoașterea reciprocă a rezultatelor testului COVID-19.

     Pe baza acestor criterii, statele membre sunt de acord că rezultatele următoarelor teste rapide ale antigenului vor fi recunoscute reciproc pentru măsurile de sănătate publică:

     • Abbott Rapid Diagnostics, Panbio ™ COVID-19 Ag Test rapid

     • AMEDA Labordiagnostik GmbH, AMP Test rapid SARS-CoV -2 Ag

     • Becton Dickinson, BD Veritor System for Rapid Deteciton os SARS-CoV-2

     • Beijing Lepu Medical Technology, SARS-CoV-2 Antigen Rapid Test Kit (imunocromatografie cu aur coloidal)

     • BIOSYNEX SWISS SA, BIOSYNEX COVID-19 Ag BSS

     • CerTest Biotect SL, CerTest SARS-CoV-2 CARD TEST

     • Hangzhou Clongene Biotech, Clungene COVID-19 Antigen Rapid Test Kit

     • Healgen Scientific Limited, Coronavirus Ag Casetă de test rapid (tampon)

     • LumiraDX UK LTd, LumiraDx SARS-CoV-2 Test Ag

     • nal von minden GmbH, NADAL COVID -19 Test Ag

     • Quidel Corporation, Sofia 2 SARS Antigen FIA

     • SD BIOSENSOR, Inc., STANDARD F COVID-19 Ag FIA

     • SD BIOSENSOR, Inc., STANDARD Q COVID-19 Ag Test

     • Siemens Healthineers, CLINITEST Rapid COVID-19 Antigen Test

     • Xiame n Boson Biotech Co, card de testare antigen Rapid SARS-CoV-2

     • Zhejiang Orient Gene Biotech Co., Ltd, Casetă de test rapid Coronavirus Ag (tampon) 

     Sigur că pentru marea majoritate dintre noi înșiruirea de litere de mai sus nu înseamnă nimic, dar, pentru cei care doresc să verifice dacă testul efectuat face parte din cele recunoscute de UE reprezintă un ajutor.

     Centrul Comun de Cercetare va specifica în baza sa de date actualizată testele specifice antigenului, ale căror state membre își recunosc reciproc rezultatele testelor.

   

  S-a informat pentru dumneavoastră Gruiță Ienășoiu

   

   

   

   

   

  Coronavirusul: Comitetul pentru securitate sanitară al UE convine asupra unei liste comune de teste antigenice rapide pentru COVID-19

  /romania/file/antigenpng_roantigen.png

  antigen

  Astăzi, 18 februarie, Comitetul pentru securitate sanitară al UE a convenit asupra unei liste comune de teste antigenice rapide pentru COVID-19, a unei selecții de teste antigenice rapide ale căror rezultate vor fi reciproc recunoscute de statele membre, precum și asupra unui set standardizat comun de date care să fie incluse în certificatele cu rezultatele testelor pentru COVID-19.

  18/02/2021

  Aceste trei elemente, convenite de statele membre și solicitate în Recomandarea Consiliului din 21 ianuarie privind un cadru comun pentru utilizarea testelor antigenice rapide, vor fi reanalizate și actualizate în permanență.

  Stella Kyriakides, comisara pentru sănătate și siguranță alimentară, a declarat:„Testele rapide de detecție a antigenului sunt esențiale pentru a încetini răspândirea COVID-19 și ar trebui să facă parte din răspunsul nostru global la pandemie. Dacă se vor solicita sau recomanda teste negative pentru COVID-19 pentru orice activitate, atunci este esențial ca acestea să fie recunoscute reciproc, iar rezultatele înscrise în certificate să fie recunoscute în întreaga UE. Este extrem de important în special în contextul călătoriilor. Cetățenii noștri au nevoie de claritate și previzibilitate.”

  Centrul Comun de Cercetare (JRC) actualizează în prezent baza sa de date cu dispozitive medicale pentru diagnostic in vitro pentru COVID-19, cu scopul de a integra toate informațiile privind testele antigenice rapide care au fost colectate și aprobate de Comitetul pentru securitate sanitară. Documentul aprobat de Comitetul pentru securitate sanitară este disponibil aici  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img