More


  BOMBĂ! Sătmarul și Careiul ar putea intra ÎN CARANTINĂ!!! (surse)

  - Advertisement -

  Evoluția epidemiologică din cele două municipii va duce, foarte probabil, la caratinarea loc

  Municipiile Satu Mare și Carei vor intra, cel mai probabil de luni, în carantină. Surse au declarat pentru Gazeta de Nord Vest că se ia în calcul, foarte serios, carantinarea celor două municipii dacă rata de infectare va continua să crească. Și la cum stau lucrurile, se va întâmpla acest lucru. Peste 120 de cazuri noi de Covid-19 au fost raportate pentru ultimele 24 de ore, majoritatea fiind înregistrate în cele două municipii din județ.

  Rata de infectare, în creștere

  Din notive neelucidate încă, rata de infectare din cele două municipii a crescut simțitor în ultima săptămână. Astfel că, ambele municipii au trecut de rata de 3 la mia de locuitori (Satu Mare – 3,150 cazuri noi la mia de locuitori, respectiv Carei – 3,198 cazuri la mia de locuitori) alături de alte șapte comune din județ.

  Astfel că municipiile Satu Mare și Carei au intrat, alături de celelalte șapte comune care au depășit rata de infectare de 3 cazuri la mia de locuitori, au intrat în scenariul roșu, dar numai teoretic. Practic, școlile, localurile, și toate cecelalte funcționează după scenariul galben.

  Peste 120 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

  Un nou record negativ în ceea ce priveşte evoluţia pandemiei de coronavirus în judeţul Satu Mare a fost înregistrat ieri. Astfel, în ultimele 24 de ore, în judeţul nostru au fost raportate peste 120 de cazuri noi de COVID-19. La acestea se mai adaugă şi cele peste 25 de reconfirmări.

  Majoritatea acestor cazuri au fost raportate pentru municipiile Satu Mare și Carei, astfel că rata de infectare a mai crescut în aceste două orașe. Rata de infectare în judeţ a ajuns la aproape două cazuri la mia de locuitori.

  Satu Mare și Carei, în carantină

  În această situație, sunt șanse foarte mari ca cel puțin cele două municipii, Satu mare și Carei, să fie carantinate. Surse au declarat pentru Gazeta de Nord Vest că sunt premize serioase ca cele două orașe să intre în carantină înbcă din noaptea de duminică spre luni pentru o perioadă de circa două săptămâni. Ca să fie luată această decizie, rata de infectare ar trebui să depășească cinci la mia de locuitori. iar dinamica bolii arată că această rată poate fi atinsă în scurt timp.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Dacă se va ajunge la acest scenariu, înseamnă că nu se va putea intra în cele două orașe și nu se va putea circula pe raza celor două orașe decât pe bază de declarație, iar toate localurile și magazinele, cu excepția celor alimentare, vor fi închise. Vor fi restricții serioase de circulație.

  Aceleași surse sușin că s-a luat decizia de a carantina cele două orașe înainte de Paștele Catolic, astfel că de sărbătorile pascale cstolice, dar și ortodoxe, să se producă o anumită relaxare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Anunț condoleanțe

  0
  spot_img
  spot_img