More


  Episcopul JUSTIN despre modul de „ambalare” al celor răpuși de Covid: Ambalați în saci și așezați în sicrie sigilate!

  - Advertisement -
  În aceste zile este o întreagă dezbatere în societatea românească pe modul în care celor decedați de COVID nu li se dă dreptul la o ultimă pregătire minimală, umană, demnă pentru un om, în ce privește înhumarea și slujba îndătinată de înmormântare, specifică credinței fiecărui decedat.
  La data de 13 martie 2021, înainte de începerea Postului Mare, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, în mesajul adresat clerului și credincioșilor din cuprinsul Eparhiei, atrăgea atenția asupra modului de „ambalare” al celor răpuși de covid:
  „Să-mi fie iertat ceea ce voi spune: Biserica nu a criticat modul în care decedații de covid la ATI au fost așezați în saci speciali și trimiși familiilor în sicrie sigilate, ca niște ființe necuvântătoare pentru că așa prevedea protocolul. Sigur, pentru știința medicală trupul neînsuflețit este cadavru, dar pentru Biserică și familie nu este așa. Decedatul acela a avut viață, a avut familie, o profesie, și-a adus contribuția la mersul înainte a vieții și societății. Mai mult, a fost botezat, a trăit o viață pe care a înnobilat-o și a sfințit-o prin participarea la viața și Tainele Bisericii. Deci, pentru noi, trupul celui decedat este vrednic de cinstire. De aceea, Biserica face slujba rânduită spre mângâierea familiei și cinstirea vieții celui adormit și așezarea lui într-un mormânt cu cruce”.
  Textul integral al mesajului poate fi citit aici:⤵


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img