More


  Incredibil! Cum a rămas Cristian Sasu, șeful ITM Satu Mare, cu 780.000 euro în cont?

  - Advertisement -

  Cristian Sasu este veșnicul inspector șef al ITM Satu Mare. El este un fel de lac fixativ pentru păr Taft,indiferent de cine este la guvernare daca plouă sau ninge acest personaj rezistă și rezistă. Desigur nu pentru capacitățile intelectuale deosebite sau pentru managementul extraordinar ci pentru abilitățile lui de a schimba tabăra, de a se linguși de a amenința, șantaja, calomnia, vinde și denunța pe oricine, oricum și oricând.

  Cine este acest personaj din peisajul sătmărean?
  De când a intrat în ITM la început ca șofer al fostului director acest personaj s-a ocupat doar de afaceri și șmecherii asta după spusele actualilor colegii subordonați! A făcut ce a făcut și văzând că ITM este o instituție prin care ar putea face bani serioși ,după ce fostul director la adus în ITM în loc să îi mulțumească la săpat și “terorizat” până când acesta a plecat de bună voie și silit de Sasu în pensie.După ce a scăpat de primul obstacol, de aici încolo prin schimbări de tabere politice și șmecherii a reușit să se mențină la conducerea instituției. Acest “traseist”a fost pe rând în PDL,Forța Civică, PNL, ALDE, PMP, a cochetat cu PSD și acum din cunoștințele noastre este din nou membru PNL. Așa prin schimbări de tabere, partide și găști de influență a reușit să fie pe lângă inspector șef la ITM ,subprefect,prefect și un baronaș local care a reușit din salarii de bugetar de cam 4.000 lei pe lună să strângă 780.000 euro! Cum a făcut asta in câțiva ani ?Foarte simplu, conform Direcției Naționale Anticorupție, prin luare de mită, operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibilitate cu funcția și bene-nțeles trafic de influență!

  Direcția Națională Anticorupție la anchetat în mai multe dosare
  Primul dosar și cel mai de răsunet în care a foat anchetat a fost cel în care Cristian Sasu un angajat al statului român a reușit să strângă 780.000 euro din fapte ilegale.Acesta a avut de altfel și Percheziții în acest dosar atât acasă cât și la birou.Redăm comunicatul DNA din 29 Septembrie 2014:

  “Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea, au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar față de inculpatul SASU CRISTIAN IOSIF, care, la data faptelor, a deţinut succesiv funcţiile publice de inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Satu Mare, prefect şi subprefect la Instituţia Prefectului Satu Mare, în cauză rezultând suspiciunea rezonabilă că acesta a săvârşit, în concurs infracțiunile de: efectuarea de acte de comerţ, incompatibile cu funcţia şi atribuţia, în scopul obţinerii pentru sine de bani şi bunuri necuvenite; fals în declaraţii;

  În ordonanța de dispunere a controlului judiciar, procurorii au reținut următoarele:

  În fapt, s-a reţinut că, în perioada 2006 – prezent, inculpatul Sasu Cristian Iosif a desfăşurat, cu încălcarea regimului incompatibilităţilor, acte de comerţ constând în administrarea faptică a 2 societăți comerciale, în scopul obţinerii pentru sine de bani şi bunuri necuvenite.

  Astfel, în perioada sus-amintită, prin intermediul celor două firme, deţinute prin interpuşi, inculpatul Sasu Cristian Iosif a desfăşurat activităţi de consultanţă în cadrul unor proiecte europene, obţinând bani şi bunuri totalizând aproximativ 780.000 Euro.

  De asemenea, în aceeași perioadă, inculpatul Sasu Cristian Iosif, cu ocazia completării declaraţiilor de avere şi de interese, a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului în privinţa deţinerii prin interpuşi a celor două societăţi sus-menţionate precum şi a bunurilor şi foloaselor obţinute necuvenit, ca urmare a administrării acestora, de natură să producă consecinţe juridice.

  Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul SASU CRISTIAN IOSIF trebuie să respecte următoarele obligații:

  a) să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat;

  b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei;

  c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

  d) să nu se apropie şi să nu comunice nici direct şi nici indirect cu unii dintre martori, primari ai comunelor cu care cele 2 firme pe care le-a administrat în fapt au avut încheiate contracte;

  e) să nu intre în sediile celor 2 societăți comerciale şi să nu ia legătura cu niciunul dintre angajaţii acestora;

  f) să nu exercite funcţia de inspector şef la Inspectoratul Teritorial de Muncă Satu Mare, funcţie de care s-a folosit în săvârşirea infracţiunii.

  Inculpatului SASU CRISTIAN IOSIF i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

  În cauză, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator mai multor bunuri mobile și imobile aparţinând inculpatului Sasu Cristian Iosif, până la concurenţa sumei de 780.000 Euro.”

  Într-un alt dosar Cristian Sasu a fost urmărit penal pentru infracțiunea de trafic de influență.

  Taxă de protecție luată de Cristian Sasu
  Actualul inspector șef ITM mai fost anchetat în alte dosare. Unul pentru luare de mită în care a fost acuzat că și-a creat un cerc relațional format din agenții economici care au fost dispuși să plătească anumite sume de bani mai exact taxă de protecție șefului ITM ,Cristian Sasu ,cu scopul ca Sasu să își încalce atribuțiile de serviciu în sensul de a nu dispune controale la firmele care plăteau taxa de protecție.Totodată Sasu le asigura protecția în sensul că deși avea informații că firmele acestea aveau angajați fără forme legale și activează în domeniul construcțiilor nu dispunea controale pe tru că amenzile erau foarte mari. Bani obținuți îi folosea în interes personal.

  Denunțuri calomnioase și minciuni pentru a rămâne cu banii
  Prins de Direcția Națională Anticorupția cu o grămadă de ilegalității și mai multe fapte penale ,Cristian Sasu a făcut tot ce a putut să își salveze pielea. Cum și-a salvat pielea și bani? Făcând înțelegere cu fostul procuror DNA Serviciul Teritorial Oradea Ardelean Cristian Marius și fostul șef al DNA Oradea Ciprian Man ,care au făcut o adevărată “obsesie nebună” pentru fostul președinte a PSD Satu Mare ,Mircea Govor. Cu o dorință diabolică de al ancheta pe Govor, Man și Ardelean i-au promis lui Sasu că dacă face denunțuri despre Mircea Govor așa cum vor ei, îl vor achita pe Sasu în toate dosarele și îi vor ridica sechestrul de pe suma de 780.000 euro, chiar dacă acesta nu o poate justifica. Urmările le știm cu toți ,Cristian Sasu a făcut o serie de denunțuri mincinoase la adresa lui Mircea Govor în urma cărora procurorii Man și Ardelean l-au anchetat,arestat ,ținut abuziv pe Mircea Govor în arest și l-au trimis în judecată .Ghinionul celor 3 este că Mircea Govor a fost achitat definitiv de Curtea de Apel Oradea în data de 30.03.2021 în baza articolului 421 punctul 1 litera b din Codul de procedură penală ,adică apelul procurorilor DNA nu este fondat și fapta nu a existat.

  Avocații vor face plângere împotriva denunțurilor mincinoase și a denunțătorilor

  După aflarea sentinței Mircea Govor a fost prezent în studioul Nord Vest TV unde a vorbit despre ce a pățit în ultimi 5 ani,cum a fost anchetat abuziv ,Arestat pe nedrept și că avocații dumnealui vor lua toate măsurile legale ce se poate lua împotriva procurorilor care l-au cercetat abuziv dar și împotriva denunțătorilor mincinoși Cristian Sasu și Dumitru Pop.

  Cristian Sasu ar putea ajunge totuși în pușcărie
  Dacă avocații lui Mircea Govor fac plângere penală împotriva lui Cristian Sasu acesta poate petrece următorii ani în închisoare.

  Articolul 259 din Codul penal vede Denunțarea calomnioasă ca o infracțiune care împiedică înfăptuirea justiției.

  “ Capitolul II
  INFRACŢIUNI CARE ÎMPIEDICĂ ÎNFĂPTUIREA JUSTIŢIEI
  Art. 259

  Denunţarea calomnioasă
  Învinuirea mincinoasă făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de către o anume persoană, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
  Producerea ori ticluirea de probe mincinoase, în sprijinul unei învinuiri nedrepte, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img