More


  Activități de educație rutieră pentru elevii Centrului Școlar de Educație Incluzivă

  - Advertisement -

  Polițiștii din cadrul Biroului de Siguranță Școlară al Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au organizat miercuri, 26 mai 2021, activități de educație rutieră adaptate nevoilor de cunoaștere și înțelegere ale elevilor Centrului Școlar de Educație Incluzivă.

  Scopul educației rutiere este acela de a învăța și integra principalele reguli de circulație pentru a ști să ne protejăm viața și sănătatea. Învățarea acestor reguli de la vârste cât mai mici și repetarea lor, inclusiv prin activități practice, este esnțială pentru copiii aflați în căutarea independenței.

  Prin metode psihopedagogice și multă exersare, cadrele didactice de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă au dovedit că s-au preocupat foarte bine de acest aspect și i-au învățat pe copii lucrurile esențiale legate de circulația pietonală.

  Astfel că, misiunea polițiștilor a fost simplă de această dată, informațiile deja cunoscute, fiind doar repetate și asimilate mai bine prin exercițiile practice și prin interacțiunea directă cu elevii, pentru cei mai mulți dintre ei fiind prima ocazie de a participa la o activitate susținută de polițiști.

  Elevii au aflat despre regulile de traversare, lucrurile care  nu se fac în preajma drumurilor publice, care e rolul polițiștilor rutieri și dirijării circulației, ce sens au amenzile și sancțiunile aplicate de polițiști și în ce situații se recurge la aceste sancțiuni.

  Prezentarea mașinii de Poliție a fost momentul culminant al întâlnirii, copiii bucurându-se să vadă de aproape cum funcționează sirenele și girofarul și să afle în ce situații se folosesc acestea.

  La activități au participat 40 de elevi și 15 cadre didactice, coordonarea din partea unității de învățământ fiind asigurată de doamna director adjunct prof. Takacs Cecilia.

  Siguranța școlară este un domeniu prioritar pentru polițiștii sătmăreni, motiv pentru care astfel de acțiuni vor fi desfășurate în perioada următoare și în alte unități de învățământ știut fiind că prevenirea este cheia reducerii riscului în traficul rutier și că, grija față de propria persoană trebuie cultivată de la cele mai mici vârste.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img