More


  Crema neparfumată urmată de protecție solară este cheia unui ten de invidiat

  - Advertisement -

  Carolina Bura este cosmeticiană, maseuză și de asemenea activează și în sfera remodelării corporale și este sătmăreancă. Mantra după care se ghidează zi de zi vine din sfera ecologiei și anume “Toate se leagă de toate”. Crede cu tărie într-o abordare științifică, pragmatică și fezabilă a oricărei probleme, fie că vorbim despre o contractură musculară sau un inestetism la nivelul pielii.

  1. Cum ti-ai găsit pasiunea pentru skin care?

  Pasiunea mea pentru skincare a venit ca o extensie a unei alte pasiuni și anume machiajul. De asemenea, sunt absolventă a facultății de biologie, lucru care mi-a deschis ochii în domenii precum chimia și fiziologia. Momentul revelației a survenit atunci când mă confruntam eu însami cu probleme ale tenului și mi-am dat seama că îmi pot folosi cunoștințele deja existente pentru a găsi soluții valide din punct de vedere științific. În mod organic a apărut ulterior și imboldul de a-i ajuta și pe alții în demersurile lor.

  2. Ce înseamnă skincare?

  Skincare înseamna îngrijirea corespunzătoare a celui mai mare organ al corpului: pielea. Înseamnă fiziologie, chimie, dietă și stil de viață.

  3. De cât timp activezi în acest domeniu ?

  De activat, activez de relativ puțin timp, in jur de un an, dar studiul și calificarea au început undeva cam acum 3 ani.

  4. Povestește-ne despre rutina ta zilnică. Tu cum îți îngrijești tenul?

  Eu cred în simplitate și ingrediente active. O hidratare cu o cremă simplă, neparfumată și urmată obligatoriu de protecție solară. Seara este momentul ideal pentru a introduce un ingredient activ precum retinolul și acizii. Curațarea este crucială și trebuie făcută în profunzime. Ideea este să nu ducem nimic la extrem. Un ingrefient activ pe seara este absolut suficient. Trendul acesta de a avea o rutina de 20 de pași trebuie să inceteze pentru că ne predispune la iritații, neoferind niciun beneficiu real.

  5. Trebuie să alegi produsele de skincare în funcție de vârsta?

  Vârsta nu este un factor neaparat decisiv în alegerea produselor deși menopauza este un eveniment care schimbă uneori drastic cerintele. În zilele noastre suntem supuși cu toții la stres, poluare, nutriție suboptimă deci nu mai putem merge pe ideea că doar un ten tanar mai poate avea acnee sau doar o persoana peste 40 de ani poate să aibă riduri. Ține de genetică, stil de viață, îngrijirea de zi cu zi etc.

  6. Produsele mai scumpe sunt mai bune ?

  Prețul unui produs nu dictează neaparat calitatea. Asta este clar cam în orice domeniu. Sunt perfect conștientă că în ziua de azi este extremisim de greu de navigat prin oceanele interminabile de produse care promit luna și stelele. Ce pot să spun este că orice persoană poate să aiba o rutină excelentă, care să întrețină tegumentul în stare optimă și care să nu depășească 200 de lei pe 3 luni. Un alt lucru pe care vreau să îl subliniez este că nu există niciun motiv valid din punct de vedere real, ștințific care să justifice un preț mai mare de 500 de lei pentru un produs cosmetic. Aici deja vorbim despre marketing.

  7. Ce părere ai despre “tratamentele” făcute în casă?

  Eu duc o lupă crâncenă împotriva tratamentelor homemade. Și asta dintr-un motiv foarte simplu: oamenii nu au cum să măsoare corect concentrațiile, pH-ul și cantitatea de substanță activă dintr-un material brut. Sunt și unele excepții cum sunt măștile de argilă, cu mențiunea de a nu adăuga produse din cămară precum uleiuri și fructe.

  8. Produsele pentru îngrijirea tenului care conțin alcool sunt dăunătoare? De ce?

  Alcoolul nu trebuie demonizat, fiind o grupa de substanțe cu multiple funcții. Sunt forme de alcool care deshidratează, dar care în combinația corectă pot să ajute la penetrarea ingredientelor active mai profund în piele sau pot să emulsifieze o compoziție pentru a deveni mai elegantă din punct de vedere cosmetic. Aici, formularea dicteaza dacă alcoolul e benefic sau nu.

  9. Care a fost cea mai mare provocare pe plan profesional pâna acum?

  Cea mai mare provocare de departe a fost aceea de a convinge clienții să folosească protecție solară. Trebuie să întelegem odată pentru totdeauna că vorbim despre prevenția cancerelor de piele în primul rând și abia apoi despre antiage.

  10. Cum ne putem proteja tenul pe timpul verii?

  Revin la ce spuneam anterior: protecție solară. Există mii de produse pe piață, există produse pentru orice tip de piele, buget etc. Știu că pare greu de navigat, dar faceți un efort, intrebați în farmacii, cereți sfatul unui specialist, experimentați cu diverse produse etc. Vă garantez că vă veți prinde foarte rapid ce produse vi se potrivesc.

  11. Cu ce probleme se confrunta cel mai des clientele tale ?

  Problema numărul unu în acest moment este tenul încărcat, dar în acelaș timp sensibilizat, poate ușor ridat, deshidratat. Necesită o colaborare foarte bună între cele două părți.

  12. Ce putem face ca să avem mereu tenul curat?

  Un ten curat înseamnă o alimentație corespunzătoare. Atentie! Aceeași dietă nu funcționează pentru toată lumea, o curățare eficientă zilnică (eu recomand metoda double cleansing), protecție solara, exfoliere și din când în când o vizită la un specialist pentru proceduri precum microdermabraziune sau peeling.

  13. Ce planuri ai pentru următorii ani?

  În viitor voi continua să particip la cât mai multe masterclass-uri pentru a mă menține la curent cu proceduri, aparaturi și produse noi. Acest domeniu este în plină expansiune fapt care mă entuziasmează și mă provoacă să devin un profesionist și mai bun zi de zi. Scopul meu ultim este de a deveni la rândul meu trainer în domeniul cosmeticii pentru a îndruma alți profesioniști. Educația este de departe pasiunea mea numarul unu.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img