More


  Ziua Europeană a Parcurilor, sărbătorită la Ambud

  - Advertisement -

  Asociația Ecologică și Umanitară ,,Copacul vieții,, împreună cu Școala Gimnazială ,,Soltész János,, din Ambud și cu sprijinul Direcției Silvice, au marcat două evenimente ecologice ,,22 Mai-Ziua Diversității Biologice,, și ,,24 Mai-Ziua Europeană a Parcurilor,, printr-o acțiune, sâmbătă, la ora 15.00.

  Astfel, elevii din Ambud îndrumați de către cadrele didactice și cu sprijinul partenerilor, în perioada premergătoare celor două evenimente, în contextul programului de educație ecologică ,,Curtea școlii-colțul verde al educației și cunoașterii,, lansat de către Asociația ,,Copacul vieții,, au dat startul lucrărilor de amenajare a curții școlii.

  Din anvelope uzate, fiecare clasă a realizat câte un aranjament floral în care au sădit plante perene și flori de sezon, din trunchiuri de copac au realizat ,,mica masă a tăcerii a lui Brâncuși,, au colectat deșeuri reciclabile din care unii au confecționat costume iar alții benere.

  Evenimentul a debutat cu parada florilor urmată de evaluarea și premierea de către asociație a spațiilor verzi împodobite cu flori realizate de către elevi precum și a costumelor realizate din materiale reciclabile.

  La eveniment au fost prezenți 25 de copii, cadrele didactice și dna Elisabeta Bekessy, președintele asociației. Inițiativa evenimentului a pornit din dorința de a realiza un proiect extrașcolar pentru copii și de a sărbători aceste două evenimente ecologice. Costumele copiilor au fost creative și parada a fost un succes.

  În contextul celor două evenimente, sâmbătă 22 mai, școala s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare: elevii îmbrăcați în costume din materiale reciclabile, alții purtând în mână buchete de flori, alții coronițe, au desfășurat mica ,,paradă a florilor,, defilând în curtea școlii cu oprire în parcul lor cu flori unde a urmat festivitatea de marcare a evenimentelor ecologice susținute de către dna director Simona Iederan, dl.director adjunct Hajer Octavian și dna Elisabeta Bekessy președintele asociației , premierea costumelor și a claselor care au realizat aranjamentele de flori din anvelope uzate.

  Efortul depus de elevi și dascălii Turbucz Natalia, Vékony Ilena și Juhász Piroska a fost apreciat și răsplătit de Asociația ,,Copacul vieții,, cu diplome, echipamente sportive, cărți ecologice și coșulețe cu flori.

  Cel mai reușit aranjament floral a fost realizat de către clasa a VII-a, iar cel mai reușit costum a fost realizat de Holló David Kristóf clasa a V-a, urmat de Fazekas Réka clasa a V-a, Kocsis Nikoleta clasa a VI-a și Markos Csaholczi Vanesza clasa a V-a.

  Ultimul acord al evenimentului a fost plantarea a 10 tuia oferiți de către Direcția Silvică, pentru a realiza un gard viu care va separa terenul de sport de părculețul cu flori, acțiune care va continua toamna când se vor planta puieți în jurul curții și a terenului de sport.

  Elevii Școlii Gimnaziale ,,Soltész János,, din Ambud au dat viață acestui locaș al educației și cunoașterii prin colțul verde realizat împreună, care așteaptă tinerii la ore în aer liber dar și la relaxare.
  Adriana Nistor  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img