More


  Brațul mort al râului Someș, gazda tinerilor pasionați de ornitologie

  - Advertisement -

  ,,Magia Someșului,, este un proiect european care din 2018 a câștigat finanțarea, prin care se dorește revitalizarea ariei protejate a brațului mort al Someșului. Proiectul se află în fază terminală, iar în luna august a acestui an, se taie panglica.

  Zona Ecoturistică ,,Magia Someșului,, a fost ieri, 23 iunie 2021, gazda tinerilor pasionați de ornitologie mai exact, 45 de elevi din județele Satu Mare (Școala Gimnazială Odoreu) și Szabolcs-Szatmár-Bereg (Ungaria) care, însoțiți de doamna director Livia Sarca, cadrele didactice ale școlii, domnul Marius Ardelean, viceprimar al comunei Odoreu, doamna Claudia Szabo și doamna Békéssy Elisabeta care le-a prezentat elevilor proiectul și beneficiile acestuia.

  Au luat în primire turnurile destinate observărilor ornitologice recent finalizate ca parte a proiectului ,,Coridor verde fără frontiere,, și au vizualizat împreună păsările specifice Sitului Natura 2000 ,,Someșul inferior,, de pe brațul mort al râului Someș revitalizat prin proiect.

  În urma acțiunii, elevii au răspuns la zece întrebări pe baza unui chestionar legat de aria protejată și păsările specifice zonei. Deși vremea a fost caniculară, tinerii au savurat din plin frumusețile naturii oferite de noua zonă ecoturistică petrecând împreună clipe de neuitat și răsfoind publicațiile cu teme ecologice primite la finalul evenimentului din partea organizatorilor.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img