More


  ACORD. Autospeciale noi pentru pompieri

  - Advertisement -

  Conferința de deschidere a proiectului VIZIUNE 2020 a avut loc marți, 15 iunie 2021, evenimentul fiind marcat de semnarea a două Acorduri-cadru privind furnizarea a 476 de autospeciale de stingere a incendiilor. Din partea județului nostru, la eveniment a participat și prefectul Altfatter Tamás, conferința de deschidere a proiectului ”VIZIUNE 2020” fiind organizată în sistem videoconferință. de asemeena, la eveniment au mai fost prezenți ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat și inspectorul general al IGSU, general-maior Dan-Paul Iamandi.

  Două acorduri-cadru semnate
  Evenimentul a fost marcat de semnarea a două Acorduri-cadru privind furnizarea a 476 de autospeciale de stingere a incendiilor. În baza celor două acorduri-cadru, în valoare totală estimată de 779.670.873,52 lei cu TVA (aprox. 159 milioane Euro), vor fi încheiate contracte subsecvente pentru furnizarea a 276 autospeciale de stingere cu capacitatea de 4.000l, respectiv 200 autospeciale de stingere cu capacitatea de 10.000 l.
  Autospecialele vor fi achiziționate prin proiectul VIZIUNE 2020, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, a cărui valoare este de aproximativ 682 milioane euro.
  Mijloacele tehnice vor fi destinate intervenției pentru stingerea incendiilor în mediul urban și rural, ce necesită cantități însemnate de substanțe stingătoare, punându-se accentul pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament de stingere ridicat.

  Pompierii sătmăreni, printre beneficiari
  Prin implementarea proiectului se asigură îmbunătățirea nivelului de dotare, înlocuirea autospecialelor cu durata normată de exploatare depășită și acoperirea deficitului. Reînnoirea parcului auto a reprezentat și reprezintă în continuare o prioritate, având în vedere că unitățile operative încă dețin tehnică de intervenție cu durată de exploatare depășită, înregistrându-se un număr mare de autospeciale de stins incendii cu o vechime de peste 20 de ani. Județul Satu Mare – unitățile de pompieri – se numără printre beneficiarii noilor capabilități. Mijloacele tehnice vor fi destinate intervenției pentru stingerea incendiilor în mediul urban și rural, ce necesită cantități însemnate de substanțe stingătoare, punându-se accentul pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament de stingere ridicat.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img