More


  Când trebuie să iei pauză de la pariuri sportive? Ghidul unui joc responsabil!

  - Advertisement -

  În industria de gambling, dacă ești parior sportiv sau pasionat de jocurile de cazinou, există o limită extrem de subțire între hobby/pasiune și dependență. Acesta este principalul motiv pentru care se recomandă un joc responsabil, care să vegheze asupra sănătății psihice, fizice, asupra resurselor financiare ale persoanei care joacă, dar și asupra altor aspecte.

  Nu doar specialistii cred în echilibru atunci când vorbesc despre pariurile sportive și recomandă adoptarea unui astfel de comportament, ci și platformele online unde poți paria pe meciurile și evenimentele preferate încurajează din ce în ce mai mult jocul responsabil.

  Dacă nu știi încă să faci diferența dintre pasiune sau dependență, descoperă în continuare 5 semnale ce ar trebui să-ți dea de gândit.

  1.  Când are efect asupra vieții personale

   

  Să joci la pariuri sportive ar trebui să fie o activitate ocazională, pe care o faci din pasiunea, din amuzament, pentru a te relaxa. În momentul în care lucrurile devin prea serioase în acest sens și nu mai vezi pariatul online ca pe un hobby, ca pe o distracție, acest aspect va începe să aibă efecte negative asupra vieții tale personale și profesionale.

  Primul semn, în acest sens, îl indică izolarea de cei dragi (familie, prieteni), cu care de regulă îți petreceai timpul, dar pe care, acum, abia îi mai vezi. Al doilea semnal, îl reprezintă o stare de spirit negativă (ești mereu preocupat, cu mintea în altă parte, îți pierzi concentrarea ușor, uneori poate chiar și tensionat).

  Atunci când pariurile sportive nu mai sunt o pasiune, un moment de relaxare și devin mult mai mult de atât, ajungând până la stadiu de dependență, este important să conștientizezi acest lucru și să-ți pui o limită, pentru a nu fi mai greu mai târziu și pentru a nu înrăutăți situația. Nu este necesar să renunți de tot la pasiunea ta, atât timp cât o privești în acest fel.

   

  2.  Atunci când continui să pierzi

   

  În situația în care ți-ai făcut o rutină de joc, iar de la un timp doar pierzi, ar trebui să iei în considerare o pauză și, cel puțin o perioadă, să te concentrezi pe alte activități. Pariurile sportive ar trebui sa fie privite ca pe o distracție, ca pe o pasiune pentru sport, însă în momentul în care pierderile sunt la orice pas, indiferent de suma pusă în joc, apar frustrările, nemulțumirile. Într-o situație similară, majoritatea pariorilor aleg sa investească sume din ce în ce mai mari, sperând că își vor schimba norocul, însă ajung să piardă și să își destabilizeze poziția și situația financiară.

  Ceea ce trebuie să faci, pentru a avea un joc responsabil, este să iei o pauză și să îți analizezi greșelile. Poate că nu ai fost suficient de concentrat, poate nu ai fost suficient de informat, poate te-ai lăsat condus de anumite sentimente și astfel, alegerile tale nu au fost cele mai potrivite. Tot în acest sens, ar trebui, poate, să iei în calcul accesarea unei alte platforme care să-ți ofere mai multe oportunități. Accesează Betano pariuri și poți beneficia de o gamă vastă de pariere pentru zona de sporturi, dar și pentru alte evenimente. În plus, la deschiderea unui cont, te vei putea bucura de un bonus de bun venit extrem de avantajos, care să-ți permită să joci în voie și să depășești momentele tensionate în care ai pierdut.

   

  3.  Dacă pariezi doar de dragul de a paria

   

  Este indicat să privești pariurile sportive ca pe un hobby și să pariezi din plăcere, însă trebuie să fii suficient de motivat, astfel încât chiar dacă joci la pariuri sportive din amuzament, să obții și victorii. Dacă pariezi doar de dragul de a paria, fără a avea un obiectiv sau fără a avea o strategie, este puțin probabil ca norocul să îți surâdă.

  În acest domeniu, contează atât intuiția, dar mai mult contează să fii informat și să iei decizii potrivite, bazate de cunoștințe, nu doar pe latura sentimentală. De exemplu, dacă ai o echipa preferată, nu paria întotdeauna pe aceasta. Analizează oponentul, caută informații despre echipa respectivă, despre jucătorii actuali, caută alte meciuri desfășurate între aceste echipe sau între echipa oponentă și alte echipe de același nivel cu echipa ta preferată și în funcție de aceste rezultate și informații ia decizia care îți poate aduce și un beneficiu material și o satisfacție personală în același timp.

  4.  În momentul în care crezi că te poți opri când vrei, dar defapt nu poți

   

  De multe ori, oamenii care au un viciu tind să afirme *Eu mă pot opri oricând doresc, pentru că pot să facă asta, dar nu vreau chiar acum*. Realitatea este însă alta. În majoritatea situațiilor, jucătorii de casino sau pasionații de pariuri sportive care fac astfel de afirmații, este posibil să aibă o oarecare dependență de acest tip de activități.

  Cei mai bine este să conștientizezi acest lucru, că începi să devii dependent și să iei o pauză de la a paria. Însă, ceea ce este mai important este să nu vezi această pauză ca pe un lucru impus, ci ca pe un lucru absolut firesc. În caz contrat, nu vei face decât să te gândești în continuare la pariuri, să dezvolți alte frustrări, iar când decizi că pauza s-a terminat, să vrei să “recuperezi” tot acest timp, părând o sumă mult mai mare de bani. Nu așa ar trebui să se întâmple lucrurile. În această pauză, încearcă să îți găsești alte hobby-uri, alte modalități de a petrece timpul liber și să îți distrag atenția de la gândurile îndreptate spre gambling.

   

  5.  Atunci când ascunzi de cei din jur pasiunea ta

   

  Unul dintre semnale care ar trebui sa îți dea de gândit că ai dezvoltat deja dependență față de pariurile sportive este atunci când nu mai recunoști în fața celor apropiați că ai această pasiune și că investești în pariurile sportive. În mod cert, acționezi astfel, pentru că în sinea ta, știi că începi să te simți tot mai atras de acest domeniu și îți este teamă că cei din jur te vor judeca și te vor condamna, atât pentru pasiunea ta, cât și pentru faptul că ești din ce în ce mai captiv în această lume.

  Cât timp ascunzi un lucru care în mod normal îți face plăcere, de care te simți mândru trebuie să iei mai în serios totul, pentru că, cel mai probabil, începi să dezvolți o dependență față de acel lucru. Vorbește despre ceea ce crezi și ceea ce te apasă cu o persoană apropiată, ce crezi că nu te-ar judeca, ce te-ar înțelege și te-ar sfătui sau poate chiar cu un specialist.

  Concluzii

   

  Uneori, poate fi o linie foarte subțire între pasiune și dependență, mai ales în ceea ce privește pariurile sportive și alte activități de gambling. Important este să sesizezi la timp că lucrurile nu merg într-o direcție favorabilă și să găsești o soluție pentru a ieși din această situație, astfel încât lucrurile să nu degenereze. Chiar și atunci când ai dezvoltat deja o dependență, important este să ai voință și să vrei să schimbi lucrurile, nu să te afunzi mai tare în ele.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img