More

    Caravana TIFF își ia rămas bun în aplauze, urmează Samfest Jazz and Wine!

    Prima experiență de film în aer liber s-a desfășurat într-o atmosferă minunată! În acest an, Satu Mare este primul oraș în care s-a desfășurat Caravana TIFF Unlimited 2021, 3 zile cu 3 filme de succes și cu 3 scurtmetraje. Deși în ultima zi a evenimentului a apărut și ploaia, a fost o mare bucurie să vedem că publicul a rămas și a așteptat să treacă ploaia pentru a se bucura de filmul nominalizat la premiile Oscar, ,,Colectiv”, care a fost întâmpinat cu multe aplauze de către publicul sătmărean.

    În weekend continuă șirul evenimentelor culturale în Satu Mare: vineri, 25 iunie, începe Samfest Jazz and Wine, care revine acum sub forma unei variante regândite, pentru a aduce ceva nou în portofoliul de peste 15 ani a festivalului. Pe lângă concertele jazz, anul acesta participanții vor avea posibilitatea de a degusta vinuri de calitate. Samfest Jazz and Wine va fi anul acesta primul festival de jazz din România, având pe scenă artiști de nivel internaționali și îi va transpune pe sătmăreni într-o atmosferă lejeră și relaxantă ce se va îmbina cu aroma celor mai bune vinuri.

     Avishai Cohen Trio este prima formație de jazz de nivel internațional care va concerta anul acesta pe o scenă din România. Avishai Cohen va ajunge la Satu Mare după concertul simfonic de la Elbphilharmonie din Hamburg, iar de aici va pleca mai departe să încânte publicul de la Festivalul Internațional de Jazz din Leopolis. Concertul dorește să aducă muzica la cel mai înalt nivel din punct de vedere al calității, motiv pentru care va ajunge la Satu Mare și un pian exclusiv, marca Steinway and Sons. Pentru acest concert unic, au achiziționat bilete nu doar sătmăreni, ci și băimăreni și clujeni. Pentru a nu rata această experiență unică, vă încurajăm să vă achiziționați cât mai repede biletele la concert de pe platforma online www.bilete.ro . Serviciile de VIP shuttle sunt oferite de BMW Group West Motors.

    Sâmbătă și duminică vor ne vor încânta alți artiști jazz renumiți precum: Amalia Gaiță, Alex Calancea Band, Sidewalk Troubadours, Jazzappella, Harcsa Veronika și Gyémánt Bálint (HU) iar atmosfera după concerte va fi asigurată de Remus Miron, cu acorduri de jazz pe vinyl.

    Atmosfera relaxantă și încântătoare a festivalului va fi completată de vinurile de calitate ale regiunii. Publicul va putea savura vinuri din județul Satu Mare, de la  crama Triterra și de la crama Năstase. Se vor putea degusta vinuri precum cabernet sauvignon rose sec și Fruity Cuvée, de la crama Năstase fetească regală sec și Ariana demidulce.

    Vor fi reprezentate la festival două branduri noi de la Cramele ULM: Fort Silvant sec și demisec riesling și rose, iar de la crama Ágoston chardonnay sec și feteasca neagră. Aceste vinuri vor completa atmosfera festivalului, conceptul fiind gândit să ofere cât mai multe momente relaxare sătmărenilor la umbra Turnului Pompierilor.

    Biletele pentru festival se pot achiziționa online de pe site-ul www.bilete.ro: pentru concertul inedit al lui Avishai Cohen prețul unui bilet este de 50 ron, iar pentru zilele de sâmbătă, respectiv duminică, un bilet costă 25 ron. În caz de condiții meteorologice nefavorabile, concertele vor fi susținute în incinta Filarmonicii Dinu Lipatti.

    Evenimentul este organizat de către Primăria Municipiului Satu Mare împreună cu Centrul Cultural G.M Zamfirescu, respectând toate normele impuse împotriva răspândirii COVID-19: purtarea măștii de protecție și păstrarea distanțării sociale fiind obligatorii, iar publicul va putea participa la eveniment stând pe scaune.


    Facebook event:
    https://fb.me/e/1D2YAfiQq

    Bilete Avishai Cohen Trio: http://bit.ly/avishaism

    Bilete festival: http://bit.ly/jazzwinesm

     

    Materiale video:

    Avishai Cohen: https://youtu.be/MsBB22-kZGM

    Avishai Cohen: https://youtu.be/77o2fpDRsnY

    Avishai Cohen: https://youtu.be/L3-c5IsIAzI

     

    Alex Calancea band: https://youtu.be/m2NN-betG1k

    Amalia Gaiță: https://youtu.be/WiQCFQerZYw

    Jazzappella: https://youtu.be/2EGcQHkeFVI

    Harcsa Veronika: https://youtu.be/VF8EG54NTWU

    Sidewalk Troubadours: https://youtu.be/PMii-mnZVMc

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE