More


  DECIZIE Bugetul Sătmarului, rectificat pe plus

  - Advertisement -

  l Jumătate din bani vor fi folosiți la secțiunea funcționare, cealaltă jumătate pentru dezvoltare

  Bugetul local de venituri şi cheltuieli al municipiului Satu Mare pe anul 2021 a fost rectificat la nivelul sumei 433.170.658 lei. Consilierii locali sătmăreni s-au întrunit luni, 14 iunie, în ședință de îndată, în sistem online, în cadrul căruia a fost aprobat singurul proiect de hotărâre planificat pentru această ședință.

  Cum sunt împărțiți banii

  În urma ședinței de luni a Consiliului Local, Bugetul local de venituri şi cheltuieli al municipiului Satu Mare pe anul 2021 a fost rectificat la nivelul sumei 433.170.658 lei din care:
  · 221.124.328 lei la Secţiunea de funcţionare,
  · 212.046.330 lei la Secţiunea de dezvoltare.

  Influențele bugetare

  Influențele propuse la partea de venituri, Secțiunea de funcționare a Bugetului local al municipiului Satu Mare se prezintă după cum urmează:

  · majorarea cu suma de 530.173 lei a poziției ”Impozit pe mijloace de transport persoane juridice” și cu suma de 2.000 lei a poziției ”Venituri din recuperarea cheltuielilor de judecată”, urmare a depășirii plafonului aprobat în buget,

  · majorarea cu suma de 450.000 lei a poziției ”Impozitul și taxa pe teren persoane juridice”, cu suma de 100.000 lei la ”Impozitul și taxa pe teren extravilan”, cu suma de 350.000 lei a poziției ”Impozitul și taxa pe clădiri persoane juridice”, cu suma de 1.000 lei la ”Alte amenzi, penalități și confiscări” și cu suma de 200.000 lei a poziției ”Impozitul pe mijloace de transport persoane fizice”, urmare a încasărilor înregistrate până în momentul de față,

  · majorarea cu suma de 1.633.173 lei a vărsământului din Secțiunea de funcționare în Secțiunea de dezvoltare a bugetului local, urmare a finanțării unor obiective de investiții din creditele contractate de municipiu în urma desfășurării și finalizării procedurii de achiziție publică.

  Fonduri identificate

  ”În urma analizării veniturilor încasate și a cheltuielilor realizate, au fost identificate disponibilități de fonduri. Pentru a gestiona eficient fondurile publice prin evitarea unor costuri suplimentare ce ar deriva din tragerile din împrumutul contractat, considerăm că este necesar a se realiza trecerea unor obiective de investiții din Lista având ca sursă de finanțare credit intern în Lista obiectivelor finanțate din surse proprii”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

  În ceea ce priveşte Secţiunea de funcţionare a Bugetului local la partea de cheltuieli nu se operează modificări.

  Cu privire la Secţiunea de dezvoltare a Bugetului local la partea de cheltuieli, repartizarea sumelor propuse la cheltuieli de capital este explicitată în Raportul serviciului de specialitate din cadrul aparatului de specialitate al primarului.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img