More


  DISTRACȚIE. Paintball, sportul unde se concurează de la egal la egal

  - Advertisement -

  Fiind în Anglia pentru 5 ani de zile, pasionat fiind de PaintBall și nefiind în județul Satu Mare decât o singură altă afacere pe acest domeniu, Marcel Lăpușan a decis să deschidă o afacerea. Așa a luat naștere Dac-Force Paintball.

  “Afacerea e deschisă de doi ani și două luni, dar din cauza pademiei am fost blocați și acum am început să ne reluăm activitatea” afirmă Marcel Lăpușan, poprietarul terenului de paintball.

  Paintball reprezintă una dintre cele mai noi, cele mai tari senzaţii sportive, cu o mare răspândire în lume. Este de fapt o modalitate diferită de distracție în timpul liber, nu foarte populată în Români, dar în schimb în occident este chiar foarte răspândită.

  “Nu mi-am asumat niște riscuri foarte mari deoarece invetiția nu constă într-o sumă enormă, sumă pe care am economisit-o cu ajutorul familiei, dar cu toate acestea, în orice familie există un risc” declară Marcel pentru Gazeta de Nord Vest.

  Dac-Force Paintball se află în Păulian, locul de unde se trage Marcel Lăpușan, proprietarul terenului. Acesta a ales să își deschidă afacerea în Păulian deoarece este pe drumul principal dintre Satu Mare și Carei, fiind un drum expus, locația poate să fie găsită cu ușurință de către pasionații de acest sport.

  Paintball-ul este un sport unde bărbaţii, femeile, tinerii sau vârstnicii pot concura de la egal la egal
  Paintball-ul este un sport unde bărbaţii, femeile, tinerii sau vârstnicii pot concura de la egal la egal. Milioane de oameni de toate vârstele şi categoriile sociale practică paintball în peste 40 de ţări, oameni care au profesii diferite şi care câştigă încredere în propria lor persoană odată cu punerea în aplicare a aptitudinilor de a conduce şi a se descurca în acest joc, inteligenţa şi determinarea, voinţa, reprezintă atuuri cu mult mai importante decât înălţimea, forţa fizică sau caracterul. Acei jucători care vor acorda atenţie simţurilor personale, care vor pune în aplicare strategii foarte bune de orientare a echipei şi care vor planifica şi comunica se vor impune destul de uşor şi rapid în faţa adversarilor.

  “Se joacă pe echipe formate din minim patru jucători, maxim 16, deoarece eu dețin echipamente pentru maxim 16 persoane și anume 16 echipamente pentru copii de minim 8 ani și de asemenea 16 echimpamente pentru adulți. Există niște reguli de siguranță pe care le prezint fiecărui participant la începutul jocului, se semnează un act adițional cum că ai primit instrucțiunile. Regulile sunt foarte simple, se pot juca 3 sau 4 tipuri de jocuri Cucerire de Steag, Stilul Combat, Protejare de Președinte, dar de obicei se joacă cele mai simple” afirmă Marcel Lăpușan.

  Jocurile au de obicei o limita de timp de 20 pâna la 60 minute, depinzând de mărimea câmpului şi de numărul de jucători, însă la Dac-Force Paintball, cu adrelină și voie bună, jocurile durează în jur de două ore. Odată jucat, ai tendința să mai revi, e o chestie frumoasă.

  Pe terasa celor de la Dac-Force Paintball, unde de asemenea se pot ține și zile de naștere ori petreceri, între jocuri, participanții pot lua o pauză pentru a-şi verifica echipamentul, pentru a-şi reîncărca armele şi pentru o mică gustare sau o băutură răcoritoare din partea casei. În acelaşi timp, jucătorii pot să-și împărtăşească poveştile lor despre emoţiile victoriei sau despre obişnuitele glume pe seama înfrângerilor suferite.

  “Echipamentul este format dintr-o salopetă, o armură, o cască de protecție, arma propriu zisă și bilele formate din vopsea ecologică care nu doare, dacă se păstrează regulamentul jocului și anume, nu se trage de la o distanță mai mică de 5 metrii, chiar nu există nici o problemă. Foarte multă lume se întreabă dacă doare, nu, nu doare, este o experiență foarte plăcută. De obicei bărbații se plâng mai mult decât femeile” spune Marcel.

  NU DOARE CÂND EŞTI ÎMPUŞCAT?
  În funcţie de locul sau distanţa de la care provine bila de vopsea care te loveşte, impactul poate provoca durere. După cum ştiţi unele părți ale corpului sunt mai sensibile, iar echipamentul vă ajută să reduceţi din senzaţia descrisă. Biluţele cu vopsea se vor sparge în momentul impactului cu jucătorul şi în de cele mai multe ori provoacă doar o durere uşoară.

  Desigur, cu cât eşti mai aproape de armă, cu atât viteza bilei cu vopsea care te va lovi va fi mai mare. În general cele mai deranjante lovituri, dupa ce un joc s-a terminat, pot fi zgârieturile sau vânătăile datorate terenului de joc.

  Statisticile indică faptul că paintball este una dintre cele mai sigure activităţi distractive. La O. A. P. toate armele cu vopsea sunt verificate înainte şi în timpul jocului, pentru a se asigura că viteza şi distanţa de la care sunt expediate bilele cu vopsea sunt în conformitate cu standardele industriale recunoscute.

  CE ESTE O BILĂ CU VOPSEA?
  Paintball în traducere liberă înseamnă bilă cu vopsea. Aceste bile cu vopsea sunt formate din gelatină, ele au o viteza maximă de 300 de picioare/secunda (9144cm/s) sau 205 mile/h (329km/h), valori monitorizate şi reglate pentru maximum de siguranţă. O bilă cu vopsea reprezintă o capsulă rotundă şi subţire de gelatină având în interiorul ei un lichid colorat (apă cu colorant alimentar). Conţinutul capsulei nu este nici toxic şi nici caustic fiind solubil în apă şi biodegradabil. Calitatea bilelor variază în funcţie de producător.

  Bilele sunt colorate şi atunci când un jucător este marcat (împuşcat) cu o astfel de bilă, se va forma pe echipamentul acestuia o pată de vopsea, indicând că respectivul este eliminat din joc.

  CE ESTE UN MARCATOR CU BILĂ CU VOPSEA?
  Marcatoarele cu bile cu vopsea sunt de o mare varietate. Unele sunt reprezentate de pistoale (cu mâner sau pat) ce folosesc vopseaua expediată prin mici cartușe de 12g de CO2 care trebuie să fie schimbate după 15-25 de împuşcături (focuri). Alte arme ce folosesc vopseaua sunt de genul carabinelor, a puştilor, prevăzute cu mânere sau pat pentru umăr şi cu butoiaşe mai mari. Acestea sunt armate cu cilindri mai mari, reîncărcabili de CO2 fiind capabili să suporte sute de focuri. Unele arme cu vopsea sunt activate prin pompare, adică de fiecare dată când vrei să împuşti trebuie mai întâi să armezi arma folosindu-te de o pompă şi apoi să acţionezi trăgaciul. Pentru a trage un alt foc trebuie armată din nou arma şi acţionezi trăgaciul ori de câte ori vrei să împuşti.

  Un alt exemplu de arme cu vopsea sunt cele semiautomate adică prima dată când vrei să împuşti trebuie să armezi cocoşul, dar după prima împuşcătură arma va reactiva automat cocoşul şi de aici puteţi acţiona trăgaciul ori de câte ori veţi dori să împuşcaţi.

  Indiferent că veţi câştiga sau veţi pierde, toată lumea se va simţi bine şi întotdeauna va exista un următor joc.

  În momentul în care adrenalina a început să fie pompată nu vă veţi mai putea abţine să nu iubiţi senzaţiile oferite de acest joc.

  „Am vrea să extindem terenul, să facem un sat Western și să facem și un teren Airsoft, să mutăm locația în viitorul aproapiat, în aproximativ un an sau doi.” mai adaugă acesta. Rezervările se pot face la numărul de telefon 0747895374 recomandabil cu trei zile înainte sau cu o săptămână înainte pentru weekend.

  Karina Brodi  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img