More


  FOTOGALERIE. Poți salva vieți! Acțiune de prevenire organizată de CPECA Satu Mare și ANM România

  - Advertisement -

  Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Satu Mare, alături de motocicliștii de la AMM România Satu Mare, au organizat o serie de activități preventive de marcare a Zilei Internaționale împotriva Traficului și Consumului Ilicit de Droguri – 26 iunie la Colegiul Tehnic ,,Ion I.C. Brătianu”.

  ”Contribuie la o informare corectă! Poți Salva vieți!”, acesta este mesajul pe care Biroul Națiunilor Unite pentru Droguri și Criminalitate (U.N.O.D.C.) îl propune în acest an în cadrul campaniei globale de marcare a Zilei Internaționale împotriva Traficului și Consumului Ilicit de Droguri. Acesta este mesajul pe care specialiștii C.P.E.C.A. Satu Mare în parteneriat cu AMM România Satu Mare,l-au transmis elevilor de liceu din cadrul Colegiul Tehnic ”Ion I.C. Brătianu” Satu Mare.

  Activitățile preventive au debutat cu o serie de discuții libere, care au avut scopul de a demonta miturile legate de consumul de droguri.

  ”Am informat și am educat. Am subliniat că a avea o pasiune, un hobby este un factor de protecție pentru tineri pentru a nu cădea în capcana drogurilor, că a fi parte dintr-un club, chiar și de bikeri, poate fi o adevărată plasă de salvare atunci când greutățile vieții te doboară. Am aflat că motocicliștii se doresc a fi ”donatori de bunătate” și că atunci când duci o viață lipsită de alcool sau droguri, ești cu adevărat LIBER ….liber să urci pe motorul tău oricând, să te bucuri de viață, să simți că trăiești”, se arată într-o informare a CPECA Satu Mare.

  După discuțiile libere din sălile de clasă, a urmat apoi încingerea motoarelor de cei de la ANM România în curtea liceului , unde tinerii ”dotați” cu ochelarii care simulează consumul de alcool și droguri, au urcat pe motociclete alături de partenerii de la AMM România și au conștientizat cât de important este să ai mintea liberă de droguri pentru a conduce în siguranță și responsabil.

  ”Credem că am reușit să aducem în fața tinerilor, adevărate modele de viață,, oameni pentru care cuvântul dat, onoarea, regulile, întrajutorarea nu sunt doar niște hashtag-uri care dau bine, ci valori care îi călăuzesc în viață. Ne-am dorit să le arătăm tinerilor că pot fi altfel, că pot să fie cool fără să apeleze la substanțe, că pot să fie cu adevărat liberi când își urmează pasiunile”, mai spun organizatorii evenimentului.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img