More


  PREMIERĂ. Campanie fără precedent într-o comună din județ

  - Advertisement -

  Conducerea Primăriei Homoroade, cu ajutorul Consiliului Local Homoroade, demarează o amplă campanie de conștientizare și prezentare a avantajelor de care beneficiază comunitățile populate. Pe scurt, codrenii proveniți din satele aparținătoare comunei Homoroade sunt chemați acasă pentru a crește populația comunei, fapt ce ar determina accesarea de fonduri mai însemnate pentru dezvoltare.

  Proiectul campaniei de conștientizare este prezentat chiar de primarul comunei Homoroade, Ardelean Simion.

  ”Comunele sub 2000 de locuitori nu pot obține finanțări din fonduri europene pentru proiecte de infastructură. În ultimii ani, obținerea finanțării proiectelor de dezvoltare cu bani europeni a fost condiționată de pragul minim de 2000 de locuitori!

  Noul PNRR ( Planul Național de Redresare și Reziliență ) se adresează, cu prioritate, comunelor cu peste 2000 de locuitori pentru proiectele de infastructură: apă, canalizare, drumuri…

  Concret, Comuna Homoroade, a pierdut și în 2016 șansa de a obține suma de 1 milion de euro pentru începerea lucrărilor la rețeaua de canalizare, pe măsura 7.2 PNDR , tot datorită numărului de locuitori ….

  În ciuda problemelor legate de calitatea drumului județean din ultimii ani și a faptului că populația rurala este îmbătrânită, numărul de locuitori din Homoroade a crescut față de recensământul din 2011 ! Prima creștere după anul 1989! Încă puțin și depășim 2000 de locuitori!

  În realitate, suntem peste acest prag , dar încă mulți preferă ” buletinul de oras “!

  Împreună cu sprijinul consilierilor locali, pornim o campanie de conștientizare și prezentare a avantajelor de care beneficiază comunitățile populate: buget mai mare, proiecte de dezvoltare, risc minim de desființare în viitor !

  Hai acasă ! Ajută comunitatea!”, este mesajul transmis de primarul comunei Homoroade, Simion Ardelean.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img