More


  Se încheie contractul cu actualii concesionari ai ștrandului din Satu Mare

  - Advertisement -

  Se dorește ca Ștrandul Municipal Satu Mare să redevină accesibil sătmărenilor, drept pentru care contracutl de concesiune, s-a propus încetarea contractului de concesiune între Municipiul Satu Mare și SC Beny Alex, decizia finală urmând să fie luată de către Consliul local. În orice caz, în cadrul comisiei s-a considerat în animitate că acest concesionar nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale.

  ”Nu vreau să intru în detalii, ce obligații nu și-a înteplinit, spun doar căteva chestii foarte importante. Construcția unui Hotel de 3 Stele, termal nu s-a realizat, de asemenea atât acoperirea Bazinului Olimpic, cât și constructia parcării etajate, de 6 nivele încă nu s-a realizat. Servicii conexe Hotelului de 3 Stele, Complex SPA, Complex de Conferințe, de asemenea, nu s-a realizat. Bineînteles, nu în ultimul rând, nu putem să facem abstracție de faptul că în al doilea an consecutiv, ștrandul nu este deschis sătmărenilor ceea ce nu se mai poate tolera. Este foarte important să preluăm și să redăm sătmărenilor acest ștrand, să beneficieze toți locuitorii de aceste servicii, drept pentru care considerăm ca nu se mai poate continua acest contract” declară Kereskényi Gábor.

  Au mai fost discuții și probabil concesionarii nu au fost de acord cu decizia care va fii luată de Consiliul Local, ceea ce se știe cu exactitate, este faptul că există pretenții pecuniare de la Municipiul Satu Mare, în valoare de 26 de milioane de lei, care consideră ei, sunt investiții încă neamortizate.


  „Bineînteles, noi nu putem să fim de acord cu aceste pretenții pentru că în caietul de sarcini, în contractul de concesiune și toate actele adiționale este menționat foarte clar care sunt obligațiile contractuale și care sunt consecințele nerespectării contractului, drept pentru care la ora actuală suntem în situația în care contractul se încedează definitiv” mai adaugă Primarul Municipiului Satu Mare

  Primarul Municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, dorește se preia lucrările chiar dacă va fii un proces mai îndelungat pentru a putea presta serviciile. Cu toate acestea, nu se poate estima în cât timp sătmărenii vor putea benificia de seviciile Ștrandului din Municipiu, acest lucru fiind o situație complet nouă, creată prin prisma faptului că este al doilea an consecutiv în care nu sunt prestate aceste servicii.

  „Dacă ar funcționa ștrandul în parametrii normali, am pune probabil și noi problema altfel, însă acum primordial este să folosească cineva acest teren și acest imobil conform destinației de Ștrand Municipal. Având în vedere că actualii concesionari ai ștrandului emit pretenții exorbitante, susținem noi, la ora actuală cunoscănd și punctul de vedere al colegilor din cadrul comisiei speciale nu cred că putem accepta acest lucru, astfel, în contractul scrie foarte clar că în condițiile în care concesionarul nu și-a respectat obligațiile contractuale, contractul încetează de drept fără intervenția instanțelor de judecată, probabil și acest lucru este opozabil, dar noi susținem acest punct de vedere din punct de vedere juridic” afirmă Kereskényi Gábor  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img