More


  ALERTĂ!!! ATENTAT la sănătatea COPIILOR. Pesticid CANCERIGEN în înghețată

  - Advertisement -

  Numeroase loturi de înghețată Mars, Bounty, Twix și Snickers au fost retrase de pe piața din România, dar și din județul Satu Mare, din cauza oxidului de etilenă, un pesticid cancerigen interzis în Europa, existent la niveluri mai mari decât cele permise de legislația UE.

  Cum era de așteptat, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare a demarat o acțiune la nivel județean de verificare și retragere a unor sortimente de înghețată în Supermarketuri și Magazine Alimentare din județul Satu – Mare, în urma unei Alerte Rapide la nivel național,

  Alerta a fost declanșată datorită prezenței Oxidului de Etilenă, care a fost pus în evidență într-un aditiv folosit în procesul de producție al înghețatei. Până la această oră la nivelul județului au fost retrase de la comercializare, un număr de 7.370 bucăți înghețată de sortimente diferite.

  Oxid de etilenă, C2H4O, este un gaz lichefiat, incolor, foarte toxic, foarte inflamabil, foarte instabil, cu miros eteric peste 500 ppm.

  Este un pesticid cancerigen interzis în Europa.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img