More


  FOTO- VIDEO REPORTAJ ÎN EXCLUSIVITATE: Elevii și profesorii școlii gimnaziale “Mircea Eliade” din Satu Mare angrenați într-un proiect ambițios

  - Advertisement -

  Deși s-a terminat școala cu farmecu-i de neînlocuit, lăsând loc fermecătoarei și veșnicei ”prea scurte Vacanțe Mari”, dorim să vă supunem atenției iubiți cititori, un eveniment care credem că merită atenție … o școală din municipiul de pe malurile Someșului își prezintă opiniei publice și autorităților locale, un proiect ambițios de creeare a unei baze sportive decente și moderne, pentru cei peste 850 de elevi înscriși.

  În acest context, catedra de Educație Fizică a Școlii Gimnaziale ”Mircea Eliade” din Satu Mare a organizat un campionat de fotbal, la care au participat nouă echipe din clasele V – VII,

  meciurile desfășurându-se în sistem de două grupe … de patru, respectiv cinci echipe, primele echipe câștigătoare jucând cele două finale.

  ”A fost o activitate reușită. Este numai începutul … o să continuăm și o să avem o deviză: „PEDALĂM … NE MIȘCĂM … FACEM SPORT, PENTRU CĂ NE DORIM UN TEREN DE SPORT MODERN” … și o să-l avem.


  Vrem să demonstrăm că acest loc este folosit și trebuie îmbunătățit. Vom face tot ce se poate ca să-l avem.” ( PROF. CLAUDIA CZIPROK – DIRECTORUL ȘCOLII GIMNAZIALE ”MIRCEA ELIADE” – SATU MARE)

  ”Am dori … dacă s-ar putea … să avem și la noi o bază sportivă cu teren sintetic, măcar pentru disciplinele: mini fotbal, handbal, baschet … disciplinele sportive de care noi ne ocupăm. ( PROF. LUDOVIC BOGDAN – ȘCOALA GIMNAZIALĂ ”MIRCEA ELIADE” – SATU MARE)


  Am organizat această competiție de fotbal, pentru că copiii și-au dorit foarte mult … ei simt lipsa de mișcare și a competițiilor, a venit de la ei ideea să organizăm; suntem o școală mare și avem nevoie de o bază sportivă, bine amenajată. Suprafața noastră de joc este deocamdată pe asfalt și … pericolele de accidentare sunt destul de mari … și riscul este foarte mare”.

  ”Sunt profesor de Educație Fizică și Sport la această școală și mi-am început activitatea didactică începând cu anul școlar 2020 – 2021, fiind la început de drum și de carieră. Îmi place foarte mult această școală, m-am acomodat … având în vedere că am sprijin și din partea colegilor, care mă susțin. Specialitatea mea este Educație fizică și sportivă cu specializarea ”Fotbal” (PROF. VASILE DAMIAN NEAMȚU – ȘCOALA GIMNAZIALĂ ”MIRCEA ELIADE” – SATU MARE)


  ”Avem nevoie de o bază sportivă în vederea unei bune desfășurări a activitații de predare invatare a diferitelor discipline sportive, cum ar fi: fotbal, handbal, volei și baschet, dar și pentru evitarea accidentelor… terenul nostru de handbal având o suprafață dură de asfalt, în timpul orelor mingea trecând des peste gardul școlii … punând în pericol chiar circulația din zonă”. ( PROF. POOSZ ERIK – ȘCOALA GIMNAZIALĂ ”MIRCEA ELIADE” – SATU MARE)


  ”Școala Gimnazială Mircea Eliade este locul în care am învățat din clasa pregătitoare până în clasa a VIII-a și în acești ani a devenit un loc sigur în care am venit cu plăcere în fiecare zi. ( MIHAELA MOROȘANU – ABSOLVENTĂ DE ”10” – PROMOȚIA 2021 A ȘCOLII GIMNAZIALE ”MIRCEA ELIADE” DIN SATU MARE)

  Profesorii au fost dedicați fiecărei ore de curs și au încercat mereu să ne motiveze să învățăm și să înțelegem importanța lucrurilor pe care ni le predau. Motivația lor și pasiunea cu care predau fiecare lecție m-au făcut să încerc să fac tot ce am putut pentru rezultate bune și reușite de care sunt mândră acum.

  Această școală mi-a început formarea ca om și sunt sigură ca în viitor voi putea sa privesc în urmă și sa îmi amintesc cu drag de momentele petrecute aici.

  În următorii ani voi vrea sa mă întorc să îmi văd vechii profesori și vechile săli de clasă, dar și lucrurile care s-au schimbat între timp și următoarele generații care vor fi exact ca noi, cei care am părăsit acum școala, cu multe emoții, dar și mult entuziasm.”

  “În calitate de inspector școlar de specialitate, nu pot decât să salut initiativa colegilor mei de la Școala Gimnazială ”Mircea Eliade” din Satu Mare, prin care doresc să amenajeze o bază sportivă destinată activităților motrice, utilizată în vederea creșterii gradului de calitate a procesului instructiv-educativ desfășurat în cadrul școlii. ( PROF. MIRCEA DOHAN, INSPECTOR ȘCOLAR DE SPECIALITATE – EDUCAȚIE FIZICĂ ȘI SPORT – I. S. J. SATU MARE)

  Educației fizice școlare îi revin sarcini și atribuții specifice de necontestat în formarea competențelor cheie, în modelarea profilului european al absolventului. Prin metodele, mijloacele și materialele specifice, aceasta contribuie la îndeplinirea obiectivelor generale ale educației fizice și sportului, dintre care amintim: menținerea unei stări optime de sănătate; favorizarea dezvoltării fizice armonioase; dezvoltarea capacității motrice generale; formarea capacității de practicare sistematică și independentă a exercițiilor fizice; dezvoltarea armonioasă a personalității.

  Bazele sportive cuprind totalitatea terenurilor și spațiilor, precum și amenajările, instalațiile și construcțiile care sunt destinate organizării și derulării activității de educație fizică și sport, ele fiind un necesar fără de care o lecție sau un antrenament sportiv de calitate nu se pot desfășura.”

  Plecăm de la Școala ”Mircea Eliade” din Satu Mare, pentru că ” … mică-i Vacanța Mare”… dar vom reveni … și sperăm că noul an școlar va fi mai bun decât cel care tocmai s-a terminat și că vom avea parte de un sistem de învățământ de cât mai bună calitate.
  VACANȚĂĂĂ, VENIM!

  Valeriu Ioan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img